Dead Rising Mobile recensie, slacht zombies op je iPhone

Dead Rising Mobile - Capcom iPhoneDead Rising Mobile is, zoals de naam al duidelijk maakt, de mobiele versie van de Xbox-klassieker speelbaar op de iPhone.

In Dead Rising speel je de journalist Frank West die in een shopping mall vol zombies terecht komt en daar allerlei missies moet voltooien. Deze variëren van het halen van iemands favoriete golfclub uit een sportwinkel tot het opruimen van een x aantal zombies in een bepaald gebied (die er als je er terugkeert doodleuk weer zijn). Variatie is eigenlijk een groot woord want eigenlijk vallen de missies vrij snel in herhaling.

De originele game stond bekend om het overweldigend aantal zombies wat tegelijkertijd op het scherm getoond werd en het wijde arsenaal aan wapens. Een behoorlijke uitdaging voor een iPhone-game! Er lopen dan ook aardig wat minder zombies in deze versie, maar helaas zijn het er soms nog steeds te veel waardoor het spel niet meer lekker loopt. Om het aantal tegelijk getoonde zombies te verminderen hebben ze er voor gekozen dat je de zombies pas ziet vanaf een bepaalde afstand, met als gevolg dat een lege gang inloopt die vervolgens niet zo leeg blijkt te zijn! Wapens zijn er gelukkig wel genoeg, zo kun je de zombies te lijf gaan met o.a. prullenbakken, winkelwagentjes, bowlingballen en steelpannen, maar natuurlijk ook met meer conventionele wapens als zwaarden, shotguns en bijlen.

De besturing gaat middels een onscreen D-pad en een actieknop voor slaan/interactie. De D-pad is behoorlijk wennen omdat er niet echt subtiele bewegingen mee gemaakt kunnen worden, een kleine beweging naar rechts of links wordt al gauw een kwartslag wat vooral in het begin frustreert. Gelukkig komt het aanvallen van een zombie niet al te precies en richten met een vuurwapen gaat automatisch.

Grafisch is Dead Rising Mobile niet echt geweldig, wat vast te maken heeft met het aantal zombies wat aanwezig moet zijn. Een misser is echter het veel te kleine hoofd van Frank en dat er niet veel variatie is tussen de zombies. Het geluid is ook wat aan de magere kant en valt snel in herhaling.

Er is dus het één en ander mis met deze game, maar toch blijft het leuk om door een winkelcentrum te lopen en hordes zombies af te slachten. De game ondersteund Apples Game Center en er zijn meer dan 50 achievements te halen. Ook kun je verbinding maken met facebook en twitter waar je voortgang gepost kan worden en als je bijna het leven laat kun je via een rescue call op deze social media plaatsen zodat iemand je kan redden die het spel ook heeft, een leuk idee maar in de praktijk blijkt het niet te werken.

Dead Rising Mobile voor de iPhone is dus geen supergame, maar voor € 1,59 op iTunes kun natuurlijk ook geen wonderen verwachten. Ik heb me er ondanks zijn mankementen een paar uurtjes mee vermaakt.

door: Martijn – W

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Dead Rising Mobile recensie, slacht zombies op je iPhone”

  1. En ik weet niet hoe het zit voor android en andere systemen maar in de app store heb je vaak aanbiedingen zodat sommige games echt spotgoedkoop zijn. (en uiteraard zijn er ook weer apps die dat voor je in de gaten houden)

    Beantwoorden

Plaats een reactie