Recensie: Deadheads (Brett Pierce en Drew Pierce, 2012)

Horrorkomedie, een subgenre waar ik vaak niet goed weet wat ik er mee moet. Een goede komedie kan ik wel waarderen, maar een horrorfilm die grappig probeert te zijn snap ik nooit zo goed. Ik heb er maar ooit drie gezien die echt de moeite waard zijn. Shaun of the Dead, Brain Dead en vorig jaar Tucker & Dale vs. Evil. Helaas hoort Deadheads niet thuis in dit rijtje.

In Deadheads leren we Mike kennen, hij wordt wakker in een wereld overspoelt door zombies. Niet goed begrijpend wat er is gebeurd loopt hij richting een lokale kroeg. Al snel komt Mike er achter dat hij zelf ook niet meer onder de levende begeeft en zelf dus ook een zombie is geworden. Hij is namelijk al 3 jaar dood! Op dat moment komt hij Brent tegen, het vreemde is dat zowel Brent als hijzelf kunnen praten, iets wat de andere zombies niet kunnen. Op dat moment vindt Mike een verlovingsring in zijn jaszak en herinnert hij zich dat hij op weg was om zijn toemalige vriendin ten huwelijk te vragen. Mike en Brent beginnen aan hun roadtrip, achtervolgt door een groepje agenten van een geheime organisatie, om Mike’s vriendin te vinden.

Deadheads is geen onaardige film, het is leuk om het eens vanuit zombie-perspectief te zien. Maar de humor en de grappen zijn allemaal wel erg standaard en liggen er voor de hand. Een afgehakte arm plakt Mike weer gemakkelijk aan zichzelf terug – dit gebeurt drie keer… Toch is Deadheads lekker over-the-top gemaakt en gefilmd. De acteurs nemen hun personages totaal niet serieus en laten zich daardoor volledig gaan. Na de trage start gaat de film in een flinke stroomversnelling en toch nog lekker wegkijkt.

De special effects zijn prima voor elkaar. Enkele flinke splatterscenes maken de boel lekker ranzig. De make-up effecten zijn niet heel doeltreffend; Mike en Brent zien er wat grauw uit, maar echte ‘zombielooks’ hebben ze niet. Deze blu-ray is voorzien van prima HD beeldkwaliteit en goed Dolby Digital 5.1 DTS-HD geluid. Helaas zijn er verder, buiten wat trailers, geen extra’s te vinden.

Deadheads (2011) - Trailer

Al met al is DeadHeads een grappige film die door de lekker luidruchtige acteerprestaties best vermakelijk is. Dus, pak de popcorn, enkele biertjes erbij en plof op de bank. Hij zal niet elke van de 95 minuten even boeiend zijn. Maar ach, het is ook een horrorkomedie! En eentje die zichzelf al helemaal niet serieus neemt.

Sterren: 2.5 / 5

Koop Deadheads nu op Blu-ray of DVD bij Bol.com

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie