Deadness trailer houdt je aan je stoel gekluisterd

rol voor je leven in Deadness
De zombies zitten dan weer niet in een rolstoel..

Virtual Reality heeft nogal de neiging om het een en ander nog enger te maken dan het al is. ALIEN Studio doet daar nog een schepje bovenop door jou als speler in een rolstoel te plaatsen terwijl je rent, eh, rolt voor je leven in Deadness.

Het verhaal heeft niet veel om handen; jij bent een persoon in een rolstoel en moet zien te ontsnappen uit een oud en verlaten onderzoekslab, waar het krioelt van de zombies. Geen idee hoe je daar verzeilt bent geraakt of waar je überhaupt bent, maar jij moet daar weg zien te komen.

Aangezien het een VR-titel betreft moet je flink met je handen werken, net als in het echt. ALIEN Studio zegt dat ze ontzettend veel moeite hebben moeten doen om de besturing realistisch te krijgen en daarmee jou als speler zo hulpeloos mogelijk te laten voelen. Tel daar de lugubere omgeving bij op en je hebt een behoorlijk vet spel te pakken met een behoorlijk uniek concept. Eind van deze maand komt toevallig ook een ander VR-spel aan waarin de protagonist gekluisterd is aan een stoel, maar daar is de besturing wat meer vergevingsgezind.

Zie hieronder de trailer van dit leuke spelletje:

Deadness VR trailer 2021

De release van Deadness staat gepland voor 22 februari en hij komt uit op Valve Index, Viveport en SteamVR. Durf jij het aan?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie