Dean Israelite regisseur voor bovennatuurlijke film ‘Minotaur’

Dean Israelite heeft de eer toebedeeld gekregen om een nieuwe bovennatuurlijke horrorfilm te regisseren. Hij is aangesteld door Amblin (bekend van E.T.) nadat hij zich als beste had gepresenteerd. Samen met uitvoerend producent Aron Coleite is Israelite eveneens verantwoordelijk voor het script. Jennifer Todd zal eveneens bijdragen aan de productie van de nieuwe film.

Dean Israelite’s laatste regiewerk is Power Rangers, verschenen in 2017. Hiernaast voerde hij ook de regie over Project Almanac, welke verscheen in 2015. Beide films werden maar matig ontvangen door zowel  publiek als  critici, waarbij met name het gebrek aan diepgang een veelgebruikt argument vormde. De precieze beweegredenen van Amblin voor de keuze van Israelite, zijn niet bekend.

Aron Coleite laat nog maar sinds kort zijn sporen na in de filmindustrie. Hij is actief geweest als producent voor de TV-series Star Trek: Discovery en Heroes, maar kent verder geen producties op zijn naam.  Zijn revue vormt vooral een schril contrast in vergelijking met Jennifer Todd, die als producent heeft meegewerkt aan noemenswaardige producties als Memento (2000),  Across the Universe (2007) en Jason Bourne (2016).

Het nieuwe project van Israelite, Coleite en Todd is een bovennatuurlijke horrorfilm, gesitueerd in Johannesburg. Israelite is in Johannesburg geboren en opgegroeid, en speelt met deze productie een thuiswedstrijd. De film is betiteld als Minotaur.  Een Minotaurus is een figuur uit de Griekse mythologie. Het is een schepsel met de kop en staart van een stier, maar met het lichaam van een man. En vrij saillant detail van deze figuur is dat hij gevoed werd met mensenvlees. Omdat hij hierdoor te gevaarlijk werd, sloot men hem op een labyrint. Eens in de zeven of negen jaar werden zeven Atheense jongens en meisjes het labyrint ingedreven, als voedsel voor de Minotaurus.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie