Deel 2 van The ABC’s of Death in de maak!

94cd7f78ada2d7bf1542e435a680e595
Het gaat goed met Magnet Films (oa. V/H/S, Centurion, Hobo With a Shotgun House of the Devil), een onderdeel van Magnolia Pictures. Magnet geeft jonge relatief onbekende regisseurs de kans en mogelijkheid om met een redelijk budget kwalitatief sterke horrorfilms te maken. Op die manier wordt horror de laatste jaren weer eens goed op de kaart gezet. En dan praat ik niet over de grote blockbuster remakes die Hollywood aan de lopende band produceert.

 Magnet bracht afgelopen april The ABC’s of Death uit, die onlangs te zien was tijden het Imagine Film Festival. Een project waarin 26 verschillende internationale regisseurs de opdracht hebben gekregen om een korte film te maken met ieder een letter uit het alfabet waar de dood het thema is.

Ondanks dat dit soort projecten nooit boxoffice knallers zullen worden, kondigt Magnet Films nu het vervolg aan op The ABC’s of Death. Een aantal regisseurs zijn al bevestigd, waaronder: Marcus Dustan (The Collection), Vicenzo Natali (Cube, Splice), Jen en Silvia Soska (American Mary), Dennison Ramalho (Brazilie meest controversiele filmmaker) en Alexandre Bustillo (Inside).

abccomp__spanNet zoals vorig jaar zullen de producten ook een wedstrijd houden om de 26e regisseur te worden. Binnenkort kan iedere filmmaker zijn filmpje insturen.

Producent Ant Timpson geeft aan om dit keer het concept nog dieper uit te werken maar ook met meer sarcasme en ziekere humor.
Een verrassing zal dit tweede deel niet meer zijn, toch zijn wij erg benieuwd!

Interessant artikel?

2 gedachten over “Deel 2 van The ABC’s of Death in de maak!”

  1. Hmm. Ik weet niet wat ik van deel 1 moet denken. Het was iets teveel schakelen elke keer en soms iets te expirimenteel mijns insziens, haha. Er zaten een paar hele heftige tussen, maar een paar op 26 is eigenlijk helemaal niet zoveel.

    Ongetwijfeld dat ik deze ook zal gaan kijken..daar niet van

    Beantwoorden
  2. Ik vond de eerste best wel cool, zaten een paar tussen die ik niet zo vond.. maar die zijn dan ook weer zo voorbij.. ik verheug me op dit vervolg!

    Beantwoorden

Plaats een reactie