Delirium: psychologische horror in het theater

Aanstaande vrijdag (de 13e, toepasselijk) en zaterdag kun je een portie pre-Halloween horror halen in Maastricht. Daar wordt de psychologische horror-voorstelling Delirium gespeeld. Volgens de maker een filmisch theaterstuk dat alle zintuigen op scherp zet.

Delirium handelt over een schrijver die zich heeft opgesloten in een huis midden in het bos, vastberaden om zijn boek af te maken. Een aantal vreemde gebeurtenissen in het huis nemen hem mee naar een ver verleden. Hierdoor geïnspireerd wil hij meer weten en gaat op onderzoek uit. Klopt dit verleden wel? Langzaam ontrafelen zich de geheimen achter de afschuwelijke gebeurtenissen die zich in dit huis hebben afgespeeld.

Debuterend schrijver en regisseur van Delirium Nils Hanssen heeft voor deze combinatie van horror en theater inspiratie opgedaan in het hele scala, van Edgar Allen Poe tot Stephen King en van de theatervoorstelling The Woman In Black tot Italiaanse horror uit de jaren 70. Maar het is voor hem ook een heel persoonlijk verhaal over depressie en het ervaren hoe eng het is om daardoor gegrepen te worden. Verwacht een psychologische marteling, opgebouwd uit spanning, geluid, storytelling, licht, special effects en andere middelen. Kijk voor de trailer:

Trailer Delirium - Stichting Apenz@ken

Delirium wordt gespeeld op 13 en 14 oktober in theater in Kumulus West (Herbenusstraat 89) in Maastricht om 20:00 uur. Kaartjes zijn onder andere verkrijgbaar via de bijbehorende pagina op Facebook en YourTix.

Interessant artikel?

Plaats een reactie