Developer Diary Ninja Theory geeft kijkje achter de schermen

We moeten er nog even op wachten, maar om dat leed wat te verzachten hebben de ontwikkelaars van Senua’s Saga: Hellblade 2 in hun Developer Diary alvast een tipje van hun ontwikkelsluier gelicht. Kijk je mee?

Senua's Saga: Hellblade 2

De video is hieronder te bekijken en kost je ongeveer acht minuten. De video biedt een super interessant kijkje achter de schermen en toont onder andere hoe het bedrijf de bewegingen van een boot probeert te simuleren om de bewegingen van hoofdpersonage Senua zo realistisch mogelijk te maken. Ik vind dat persoonlijk machtig mooi om te zien hoe zoiets tot stand is gekomen. Het filmpje genaamd 02. Capturing performance is alweer het tweede deel uit de reeks Development Diary en laat ons als kijker elke keer een kijkje achter de schermen nemen. Een sterk staaltje crossmedia concepting, als je het mij vraagt. En het werkt. Voor wie het eerste deel heeft gemist: dat heet Iceland en laat zien hoe Ninja Theory in IJsland de wereld in Senua’s Saga: Hellblade 2 vorm heeft gegeven. Dat filmpje kun je hier terugkijken.

Senua’s Saga: Hellblade 2 werd in 2019 aangekondigd tijdens de Game Awards. Het is het vervolg op de culthit Hellblade: Senua’s Sacrifice. Beide games draaien om Senua en hoe zij omgaat met haar psychose. De game wordt ontwikkeld door Ninja Theory en komt naar PC en Xbox Series X|S. Een releasedatum is nog niet bekend, maar vooralsnog mikken ze op 2024.

02 Capturing Performance - Development Diary | Senua's Saga: Hellblade II

Heb jij het eerste deel gespeeld en heb jij ook zo’n zin in dit deel? Of werden de stemmen je teveel en liet je het spel maar voor wat het was?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie