Recensie: Devil’s Playground is een prima zombiefilm

Devil’s Playground is het debut van regisseur Mark McQueen en doet hiermee een worp naar het succes van films als 28 Days Later. Helaas voor McQueen is zijn budget daarvoor niet toereikend, maar niettemin is Devil’s Playground een prima film geworden.

Een groot farmaceutisch bedrijf wil een nieuw middel op de markt brengen echter met desastreuze gevolgen. Als enige van dertigduizend proefpersonen is de zwangere Angela nog niet in een bloeddorstig, agressief en pijlsnel monster gemuteerd.

Devil's Playground - 2010 - Mark McQueenTerwijl Londen tot een waar inferno keert, worden de overlevingskansen van Angela en een kleine groep overlevenden steeds kleiner. Angela’s immuniteit schijnt de sleutel tot het voortbestaan van de mensheid te zijn. De brute ex-huurmoordenaar Cole wordt ingehuurd door het bedrijf om Angela te vinden en Engeland te redden van de hordes bijtgrage zombies.

Britse films hebben iets bijzonders, niet zozeer het heerlijke accent, maar de droge humor en het keiharde geweld. De specialeffects in Devil’s Playground van de zombietransformatie zijn gelikt, de massale impact zoals de poster (London is burning) doet beloven mist, gelukkig is het verhaal klein en persoonlijk gebleven.

Craig Fairbrass speelt op heerlijke wijze de lompe Cole, de beste bijrol is duidelijk weggelegd voor Jaime Murray, die in de rol van Lavinia anderen manipuleert om haar kans op overleven te vergroten. Hoofdrolspeelster MyAnna Buring (Angela) komt een beetje expressieloos over, al zit dat ook wel in haar rol.

Devil’s Playground heeft de verwachtingen niet waar kunnen maken, maar deze lagen (door de marketing afdeling) ook te hoog gezien het beperkte budget. Want de Devil’s Playground is een geslaagde zombiefilm geworden, met een goed verhaal en prima effects.Devil’s Playground is inmiddels te koop op DVD.

Sterren: 3.5 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

3 gedachten over “Recensie: Devil’s Playground is een prima zombiefilm”

 1. Ik vond het een erg mooi gemaakte film, de spraak was af en toe een beetje onduidelijk en de overgangen van sommige scene’s waren niet helemaal goed in elkaar gezet. Voorderest vondt ik het een erg leuke verhaallijn, ook de ‘characters’ spraken me erg aan. Vooral het bezorgde, emotieloze type’tje ‘Cole’. Al met al had ik er wel wat meer van verwacht. En ik vondt dat het opname gedeelte van Cole niet echt een toevoeging gaf aan het verhaal, het maakte het eigenlijk alleen maar onduidelijker. De rollen van de gemuteerde mensen waren erg mooi uitgewerkt. Ook de chinese man die meegaat, is erg mooi uitgewerkt. Alles in deze film is tot in de puntjes uitgewerkt. De special effects waren echt het toppunt van deze film. Het zou denk ik een goed idee zijn om deze film (of mischien deel 2) in 3D te maken, ik denk dat het een hele goede toevoeging zou zijn aan de film.

  Groetjes, Lidwine de Jong

  Beantwoorden
  • Hebben we naar dezelfde film gekeken? Wat een waardeloos slap aftreksel. Slecht geacteerd, slecht gefilmt en gemonteerd, slechte acteer prestaties en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dit was weer 1 1/2 uur banning leven die ik nooit meer terug krijg.

   Beantwoorden
 2. Haha, jaa ik kan het wel snappen. Maar ik vindt dat het wel wat toevoegd aan het hele verhaal, het lijkt realistischer vindt ik. Doordat het niet zo over bewerkt is enzo. Maar vond je het dan wel een goede verhaallijn of ook niet?
  kusjes

  Beantwoorden

Plaats een reactie