Deze 11 talenten schrijven nederhorrorfilms voor Videoland

Videoland begint binnenkort met de derde editie van Videoland Academy, het talentontwikkelingstraject waarin jonge filmmakers mogen werken aan een genreproject. Op deze manier kunnen ze hun eigen film uitgeven op de service. De geselecteerde schrijvers krijgen vanuit dit project een financiële bijdrage, begeleiding van professionals en de mogelijkheid om workshops te volgen zodat ze hun talent verder kunnen ontwikkelen.

Er was veel animo voor deze derde editie, mede gezien het genre Nederhorror. Videoland Academy wil meer horrorverhalen maken vanuit Nederlandse bodem. Videoland heeft als eis gesteld dat deze horrorfilms over herkenbare thema’s gaan, die zich afspelen in de hedendaagse Nederlandse samenleving, persoonlijke gebeurtenissen of invloedrijke trends.

Op deze manier wil Videoland een nieuwe lichting makers de kans bieden om zich te ontwikkelen en ervaring op te doen binnen de professionele beroepspraktijk. Elf talentvolle scenarioschrijvers hebben de missie op zich genomen om ervoor te zorgen dat er zeven nieuwe horrorfilms op de streamingservice komen te staan.

Deze schrijvers zijn Rasheida Adrianus, Niels Bourgonje, Britt Snel, Zainab Goelaman, Dajo Leunge, Hanna van Niekerk, Lauren Mae Murphy, Sam Dijkstra, Jessie Tiemeijer, Ivan Hidayat en Jasper ten Hoor.
Wij wachten vol spanning af op de komst van deze nederhorror op Videoland!

Waar zou jij een horrorfilm over willen maken?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie