Dit is wat we nu weten over ‘Oxenfree II: Lost Signals’

Het is al bijna een jaar geleden dat ik een stuk schreef over vijf van mijn favoriete ‘verborgen’ indiehorror toppers in de gamewereld. Één daarvan was Oxenfree, een wellicht wat minder ‘hidden gem’ dan de rest maar bovenal een echte top game. Ik kan uren doorgaan over het coole verhaal, de kickass soundtrack of de fantastische art direction, maar voor nu gaan we juist iets anders in het zonnetje zetten. Afgelopen April maakte ontwikkelaar Nightschool Studios namelijk bekend dat er een vervolg zou komen op de hit game uit 2016

Oxenfree II: Lost Signals gaat ergens in het najaar uitkomen. Deze week kwam er een hoop nieuwe info uit, voornamelijk over het verhaal.

“Ieder stadje heeft zo zijn eigen verhaal. Of het nou een camping is waar iedereen op vreemde wijze verdwijnt; een brug waar het altijd koud is, ook in de zomer of een woud waar een geschifte moordenaar nog altijd huishoudt. In Camena in North Oregon is dat verhaal een vreemde vertelling over een verloren onderzeeër uit de tweede wereldoorlog en verdwaalde, verschrikkelijke geesten.” Aldus co-schrijver en co-eigenaar van Nightschool Studios Adam Hines over de vage gebeurtenissen uit Oxenfree en wat ons te wachten staat in Oxenfree II. Het enthousiasme druipt van de woorden van de gameontwikkelaar. Eerlijk is eerlijk, het is aanstekelijk.

In Oxenfree II kruipen we in de rol van Riley, een milieuonderzoeker geboren en getogen in het vreemde stille stadje Camena. Aangezien het stadje de laatste tijd veel last heeft van bijzonder vreemde gebeurtenissen betreffende de natuurlijke elektromagnetische spanning in de lucht: radio en TV die bizar aan en uitspringen, radar dat niet werkt etc. wordt Riley als kersverse researcher aan het werk gezet. Ze moet namelijk over een groot gebied radiotransmitters gaan plaatsen en kijken wat het doet. Makkelijk toch? Totdat er dus vreemde en enge dingen beginnen te gebeuren.  

Als groot fan van de eerste game kan ik mijn enthousiasme moeilijk verbergen voor Oxenfree II: Lost Signals. Of het daadwerkelijk net zo magisch zal worden als het eerste deel dat gaan we toch echt pas in het najaar meemaken. In tegenstelling tot de tieners uit de eerste game is Riley al wat ouder en volwassener, dus het is ook spannend hoe Nightschool Studios met die veranderde dynamiek gaat werken. Anyway, de tijd zal het leren. Één ding is zeker. Als de tijd rijp is komt er sowieso een review!

Oxenfree II: Lost Signals - Announce Trailer | PS5, PS4

Oxenfree II: Lost Signals komt in het najaar naar PC, Nintendo Switch, PS4 en PS5

Heb jij Oxenfree al gespeeld en kijk je uit naar deel twee? Ken je de game nog niet maar wordt je er wel enthousiast van? Laat het ons weten!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie