Imagine ‘19 – Domestik (Adam Sedlàk, 2018)

Imagine Film Festival
Het Imagine Film Festival 2019 is begonnen, de eerste films zijn op de grote doek van het Eye Amsterdam vertoond. Michel Bonset van De Nachtvlinders is erbij en doet verslag: Domestik van Adam Sedlàk.


Een indoor wielrenner worstelt met zijn ondermaatse prestaties op de baan en thuis in bed bij zijn vrouw met prangende kinderwens. Hij wil er alles aan doen om zijn lichaam optimaal te laten functioneren en overschrijdt daarbij de grens van het menselijk toelaatbare.

Twee mensen die beginnen met gezond leven en die in een draaikolk van zelfvernietiging terecht komen. Is dat horror? Nou behoorlijk! Domestik behoort tot de meer shockerende body-horrorfilms van de laatste jaren en doet denken aan het vroege werk van David Cronenberg met de koude stilering van Michael Haneke.

https://www.youtube.com/watch?v=xxmq-yFOA_s
De film is verre van amusant, maar is een tochtje door de krochten van de menselijke psyche over twee mensen die elkaar in hun relatie geestelijk, maar vooral lichamelijk helemaal stukmaken. Duister, naar, smerig en aanstootgevend, maar een ervaring om nooit te vergeten.

Domestik is te zien tijdens het Imagine Festival op 19 april om 11.15 in Eye te Amsterdam.

Sterren: 4 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie