DOOM opnieuw verfilmd: ‘Doom: Annihilation’

Universal heeft bekend gemaakt te werken aan een nieuwe film gebaseerd op de populaire videogame DOOM. Het is niet de eerste film die gebaseerd is op het spel. In 2005 werd een gelijknamige film uitgebracht, met o.a. Dwayne Johnson in de hoofdrol. De film werd een flop, en scoorde onder het publiek niet hoger dan een 5,7. Critici kwamen niet hoger dan een 3.4, en betitelden de film als ‘minder menselijk dan Wallace & Gromit.’

Nieuwe ronde, nieuwe kansen. In tegenstelling tot eerdere vermoedens, is deze tweede verfilming geen direct vervolg van de poging uit 2005. De synopsis van de film vertelt het volgende: ‘Een groep ruimtemariniers reageert op een noodoproep van Mars. Wanneer ze daar aankomen, treffen ze een planeet aan die onder de voet is gelopen door demonische wezens, die de aarde willen veranderen in een hel.’ Dit verschilt met de synopsis van de film uit 2005, waarin de nadruk lag op een massamoordenaar die, geïnfecteerd met een bepaald soort DNA, iedereen om hem heen begon te vermoorden.

Sinds de release van DOOM in 1993, geniet de game-serie een grote populariteit. Al in 1994 verscheen het vervolg DOOM II: Hell on EarthDOOM 3 verscheen in 2004, maar dit was niet meer dan een re-release van de originele game uit 1993 met nieuwe technologie. De game werd ook opnieuw uitgebracht om meer aandacht op de film te kunnen leggen. Critici en gamers zijn kritisch over de verfilming. Critici zijn bang dat de film het gamepubliek wel zal aanspreken, maar te weinig verhaal en originaliteit zal hebben om de doorsnee bioscoopbezoeker te trekken. Gamers zijn er bang voor dat de film afbreuk zal doen aan de game. DOOM wordt gezien als één van de meest succesvolle games uit de laatste decennia.

Universal heeft reeds de naam van de tweede verfilming onthuld: Doom: Annihilation. Daarnaast zijn er al enkele stills gelekt, die je hieronder kan zien. Een releasedatum is nog niet bekend.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie