The Duffer Brothers en Netflix komen met Seizoen 4 Stranger Things!

Verrassend is het niet, maar wel geweldig dat er een seizoen 4 komt van Stranger Things! ‘’The Duffer Brothers’’ hebben hun samenwerking voortgezet met Netflix, zodat wij weer het puntje van onze stoel kunnen gaan opzoeken.
Voor wie niet weet waar Stranger Things over gaat ( wat in deze tijd toch wel een beetje apart is ?) zal ik een kleine samenvatting geven.

Het is 1983 en mobiele telefoons zijn in geen velden of wegen te bekennen in die tijd. Een groep nerdie vrienden, waarvan het spel Dungeons and Dragons hun leven is, worden opgeschrikt door de ontvoering van hun vriend Will Byers.

De moeder van Will, Joyce Byers (Winona Ryder), de oudere broer van Will, Jonathan Byers (Charlie Heaton) , politie agent Hopper (David Harbour) en de vrienden, Mike Wheeler ( Finn Wolfhard, klopt de nerdie die ook in IT speelt) Lucas Sinclair (Caleb McLaughlin), Dustin Henderson (Gaten Matarazzo), gaan gewapend met walkie talkies, Will zoeken.

In hun zoektocht komen de vrienden een verdwaald meisje tegen. Het vreemde meisje kan moeilijk communiceren, maar ze komen er al snel achter dat het meisje psychokinetische krachten heeft. Het meisje is ontsnapt uit het lab, waar er flink op haar los geëxperimenteerd werd.  Het meisje kan niet vertellen wat haar naam is en ze noemen haar Eleven (Millie Bobby Brown)

De zoektocht naar Will gaat nog flink door en zowel Joyce als de vrienden komen er achter dat er een parallelle wereld is, waar Will in vastgehouden wordt .Om Will te redden, moet ze naar de parallelle wereld die ze ‘’The Upside Down’’ noemen. De figuren die daar leven, zijn verre van vriendelijk.

Ik ga er niet  veel meer  over vertellen, als dit je nieuwsgierigheid aangewakkerd heeft, ga dan zeker kijken. De drie seizoenen vanStranger Things staan op Netflix.

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Spoiler alert ?

Met seizoen 3 zagen we de puberteit goed ingeslagen is, de hoofdrolspelers hebben er een paar centimeters bij gekregen in de lengte, er komen andere prioriteiten dan het bordspel Dungeons and Dragons en de liefde spat er af.

Aan het einde van seizoen 3, zien we dat Jim Hopper gedood word. Maar ze hebben de strijd gewonnen!  Het verdriet is groot en Joyce besluit, samen met haar zonen en Eleven te gaan verhuizen. The End…. nee toch niet!

Een stel Russen lopen door een louche gevangeniscomplex en willen een gevangene meenemen om aan een Demogorgon te voeren. Wanneer ze door het cellencomplex lopen, zeggen de Russen ‘’ niet de Amerikaan’’. Dit betekend natuurlijk een opening voor seizoen 4!

 

Click here to display content from YouTube.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Het is nog niet bekend vanaf wanneer Stranger Things seizoen 4 op Netflix te zien is.

 

 

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie