Deze duistere boeken verschijnen begin 2021

Eerder schreven we al over horrorfilms 2021 en horrorgames 2021, nu zijn de horrorboeken aan de beurt. Drie keer per jaar maken uitgevers bekend welke boeken er aankomen; voorjaar, zomer en najaar. Het is op basis van de achterflap (de beschrijving) soms lastig in te schatten in hoeverre een boek voldoende horrorelementen bevat. Veel van de thrillers die uitkomen zijn crime/detective-verhalen en aan de andere kant bevat fantasy glitterende vampiers. Maar tussen deze twee categorieën moeten we wel speuren naar horrorboeken. Van februari tot en met mei zijn de volgende titels zeker interessant:

Allereerst: Bij elk boek staan linkjes naar Bol en Amazon, waar je dan het boek kan reserveren. Hiervoor krijgen wij dan een kleine vergoeding om de kosten van deze site te dekken. Maar bedenk ook dat boekwinkels op dit moment verplicht dicht zijn en deze het moeilijk hebben. Wel kun je er boeken bestellen en bezorgen ze ook. Dus overweeg om de lokale boekhandel te steunen.

Januari 2021

De Cursus (Elvin Post)

De cursus van Elvin Post is een thriller van hoog niveau waarin het doel om een boek van de grond te krijgen verandert in een strijd op leven of dood. Een eiland. Negen cursisten. Niemand kan weg…

Carol Arrington heeft een droom: schrijfster worden. Door omstandigheden en uitstelgedrag is het er nog niet van gekomen. Dan wijst een vriendin haar op Kill Your Darlings, een jaarlijkse schrijfcursus op Big Rock Island van bestsellerauteur Victor Aster. Carol besluit ervoor te gaan. Maar wanneer op het eiland vlak na elkaar twee cursisten om het leven komen en communicatie met het vasteland onmogelijk blijkt, begint ze al snel te begrijpen dat haar doel om een boek van de grond te krijgen weleens zou kunnen veranderen in een strijd voor haar leven.

Koop nu bij een boekenwinkel in de buurt, Bol.com of Amazon.nl

Februari 2021

Orakel (Thomas Olde-Heuvelt)

Op een mistige winterochtend zien Luca Wolf en Emma Reich een achttiende-eeuws zeilschip in een bollenveld bij de duinen liggen. Orakel, staat er op de achtersteven. Het ligt er, in alle opzichten, verkeerd. Emma kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en gaat het luik op het hellende dek binnen. Niemand ziet haar ooit nog terug. Luca blijft verbijsterd achter: hij wilde haar wel achterna gaan, maar iets hield hem tegen. De uitdrukking op haar gezicht toen ze door het luik ging, heeft hem bang gemaakt…

Niet veel later zijn er elf mensen verdwenen, worden Luca en zijn moeder afgesloten van de wereld vastgehouden in een beveiligde instelling en staan de geheime diensten voor een raadsel. Alles moet uit de kast worden getrokken om een mediastorm te voorkomen. Maar als men graaft in een ver verleden om het mysterie van de Orakel te ontrafelen, ontdekt men dat het schip een voorbode is van iets onheilspellends. Iets dat ons aller toekomst op het spel zet.

reserveer bij een boekenwinkel in de buurt, Bol.com of Amazon.nl

De Detta Dossiers 1: Nachtmerrie (Winchester McFly)

Provincie Groningen wordt geteisterd door een reeks mysterieuze moorden. Rechercheurs David Detta (44) en Tess de Winter (29) worden aan elkaar gekoppeld, geheel tegen hun zin in. Terwijl het duo elkaar moeizaam leert kennen, vliegen de bizarre details uit de zaak hen steeds meer naar de keel. Want ondanks dat Detta dé expert in Nederland is op het gebied van occulte moorden, hebben ze nu te maken met een ongrijpbare tegenstander: een moordenaar die opereert tussen dromen en werkelijkheid…

reserveer bij een boekenwinkel in de buurt, Bol.com of Amazon.nl

Monster (Roderik Six)

Een banaal ongeluk. Een moment van onoplettendheid. Koplampen die voor de laatste keer een paar prachtige ogen belichten. Na de dood van zijn vrouw trekt een man zich terug uit de wereld. Rouwend om een verdwenen leven verschanst hij zich in zijn woning, met enkel de nieuwslezer als gezelschap. Hij is met stomheid geslagen – dood is waar de taal faalt. Tot een onverwacht telefoontje hem uit zijn sluimer wekt en naar buiten lokt. Daar gloort het licht, maar sleept hij de duisternis niet mee in zijn hart? En waarom blijft hij zijn vrouw zien? Spoort zij hem aan tot een gruwelijk plan? 

reserveer bij een boekenwinkel in de buurt, Bol.com of Amazon.nl

Hou het Stil (Wim Bax)

Het is begin jaren zestig en medicijnenstudent Jacob keert halsoverkop terug naar zijn geboortedorp Welcherum, omdat zijn gehandicapte broer Jos uit het niets hun moeder heeft aangevallen. Eenmaal aangekomen stapelen de opmerkelijke en vaak angstaanjagende gebeurtenissen zich snel op. Er is iets aan de hand met het dorp en zijn bewoners, maar wat? Met hulp van psychiater Guido Kroon, die werkt in de instelling waar Jos is ondergebracht, gaat Jacob op onderzoek uit. Zouden de voorvallen iets te maken kunnen hebben met het lijk dat onlangs in het Welcherumse bos is gevonden?

reserveer bij een boekenwinkel in de buurt, Bol.com of Amazon.nl

>> Door naar maart 2021 >>

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie