Dying Light 2 uitgesteld naar begin 2022

Uitgever Techland heeft helaas te melden dat hun aankomende triple-A game Dying Light 2 weer is uitgesteld. Het spel heeft al een hele tijd te kampen met uitstel en was een tijd geleden al zijn momentum verloren. Het was zo erg dat de ontwikkelaars een filmpje maakten om te laten zien dat het spel echt in ontwikkeling is en in een ver gevorderd stadium.

Nu vind ik het persoonlijk niet zo heel erg als een spel uitgesteld wordt, immers wil ik als gamer graag een product wat af is en de visie weerspiegelt wat de ontwikkelaar in gedachten had. En vaak genoeg kwam (en komt!) het voor dat een spel gehaast, onaf en geplaagd word door bugs, maar wel volgens de deadline van de stakeholders en uitgevers, uitgegeven word. Maar hoe Techland dit uitstel aanpakt is eigenlijk niet zo netjes. Door complete radiostilte van hun kant kwam er een geruchtenmolen op gang die niet goed is voor hun krediet.

Fans bestormen het hoofdkwartier

Nu schuiven ze dat op ‘slecht management’ en beloven ze ondertussen beterschap. Dus dit uitstel is wat mij betreft nu écht het gladstrijken van de gameplay, het pletten van bugs en het rechtzetten van de code. Ik heb weer onverminderd zin in het vervolg van een super vette freerun-zombie-game, precies zoals de ontwikkelaars voor ogen hadden. En als het een paar maandjes extra duurt om een product te leveren wat af is, dan teken ik daarvoor. Hoe denk jij erover? Heeft Techland zijn krediet al verschoten of zit jij nog op de hypetrain? Ik hoor het graag van je in de comments of in Discord.

Dying Light 2 Stay Human verschijnt nu in februari 2022 en komt uit op PC, PS4, Xbox360, PS5 en Xbox Series X|S.

Dying Light 2 - E3 2018 Gameplay World Premiere

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Dying Light 2 uitgesteld naar begin 2022”

Plaats een reactie