Italiaanse zombiefilm Eaters heeft remake-potentie

Italiaanse zombiefilm EatersDik een jaar geleden schreven we al over deze Italiaanse horrorfilm, de omschrijving die toen voorbijkwam bevatte experimenten en voortplanting met zombies, het resultaat zou de volgende stap in de menselijke evolutie moeten zijn. Je kunt je indenken dat we uitkeken naar de release van Eaters.

Een epidemie verwoest de wereld en laat de doden weer herrijzen. Een kleine groep overlevenden heeft de strijd tegen de overmacht van de zombies nog niet opgegeven. Om verder te kunnen werken aan zijn krankzinnige experimenten heeft de verwarde wetenschapper Gyno ‘verse’ zombies nodig: het lijkt erop dat hij het raadsel, hoe de epidemie te kunnen stoppen, bijna heeft opgelost! Daarvoor worden de zombiejagers Igor en Alen op jacht gestuurd. Terwijl de keiharde Igor zo veel mogelijk zombies wil afmaken, hoopt Alen een tegengif voor zijn vriendin Alexis te vinden. Zij draagt weliswaar het virus in zich maar is nog niet gemuteerd. Tijdens hun tweedaagse odyssee krijgen ze niet alleen te maken met een hele groep hongerige zombies, maar ze stuiten ook op een gestoorde schilder en een groep knettergekke neonazi’s. Maar de werkelijke gruwelen vinden tijdens hun afwezigheid in hun thuisbasis plaats…

Een plot dat staat al een huis, zou je denken. En met een budget van een miljoen of meer zou dat ook te zien zijn geweest. Helaas, zo vertellen Luca Boni en Marco Ristori in de making-of, is de film grotendeels met eigen geld gefinancierd en beperkt tot slechts €100.000… Zelfs Uwe Boll heeft geen geld in de film durven stoppen, wel moedigde hij de twee Italianen aan om de film te maken en beloofde te zorgen voor de distributie van Eaters.

Het is jammer, Eaters is geen film die je afzet omdat hij slecht is, want dat is hij niet. De reden waarom je Eaters zou kunnen afzetten, is misschien omdat je de Italiaanse niet helemaal begrijpt. De apocalyptische omgeving zien er best aardig uit en de gore is redelijk, maar net geen splatter. Maar de film kenmerkt zich vooral door leegtes, de leegtes als de verlaten wereld na de apocalyps en de lege/nutteloze stukken film.

Moet je Eaters zien? Niet persé. Moet er een remake met ruim budget van Eaters komen? Absoluut! Als je de film kijkt, moet je ook zeker de making-of afspelen, behalve dat je dan sympathie voor Luca Boni, Marco Ristori en Germano Tarricone krijgt, geeft het een uitgebreid en duidelijk zicht op de productie.

Eaters is nu verkrijgbaar op DVD.

Sterren: 2 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

5 gedachten over “Italiaanse zombiefilm Eaters heeft remake-potentie”

  1. Het begin van dat filmpje ziet eruit als een rip off van de remake van Dawn of the Dead 😛 Na de eerste keer dat jullie erover berichtten was ik al benieuwd en dat ben ik nu nog steeds wel, maar de verwachtingen moeten duidelijk niet te hoog zijn.

    Beantwoorden
  2. Inderdaad, wel potentie de SFX vind ik wat magertjes. Dat Italiaans vind ik dan wel weer leuk klinken. Doet me een beetje denken aan Fase 7 alleen die was spaans maar op de een of andere manier klinkt dat wel ok.

    Beantwoorden
  3. Voor t budget waar ie mee gemaakt is valt ie niet tegen.. al vond k em best wel traag.. maar een remake zou idd een goed idee zijn.. zit zoveel in wat totaal niet uit de verf komt.. …en je kan niet alles rechttrekken met After effects 😛

    Beantwoorden

Plaats een reactie