Eerste foto uit Eli Roth’s Netflixreeks Hemlock Grove

Op het wereldwijde web circuleert sinds deze week een eerste foto uit Hemlock Grove, de horrorreeks van Eli Roth die voor streamingdienst Netflix (Lilyhammer, House of Cards) wordt gemaakt. Op de foto zijn de twee hoofdrolspelers, Bill Skarsgard (jawel, broer van Alexander “True Blood” Skarsgard en zoon van Stellan Skarsgard) en Landon Liborion (Terra Nova), te zien.

Hemlock Grove begint met de ontdekking van het verscheurde lijk van een jonge vrouw op de terreinen van de voormalige Godfrey-staalfabriek. De politie en de bewoners hebben enkele verdachten op het oog. Sommigen denken aan een ontsnapte man uit de White Tower, een biotechnologisch onderzoekscentrum gerund door de voormalige fabriekseigenaars. Anderen verdenken dan weer de 17-jarige zigeuner Peter, die bij zijn klasgenoten voortdurend opschept dat hij een weerwolf is. Tenslotte is er ook Roman Godfrey, de arrogante en sociopathische Godfrey-erfgenaam, wiens zus Shelley aan een monsterlijke ziekte lijdt en wiens moeder Olivia een ware controlefreak is. Peter en Roman beseffen dat ze de dader zelf moeten vinden om hun onschuld te bewijzen en beginnen samen te werken.

Bij hun zoektocht moeten ze hun eigen waarheid onder ogen zien en de gruwelijke waarheid over een verlaten stadje als Hemlock Grove. Op deze manier groeit de reeks uit tot een serie over wat het betekent om een monster te zijn voor uw omgeving en hoe je als monster probeert een mens te worden en te blijven. Daarbij speelt deze donkere reeks ook in op onze angsten, onze teleurstellingen, onze verwoestende relaties, … terwijl er geruchten de ronde doen dat er een weerwolf in de buurt van Hemlock Grove ronddwaalt.

De reeks is gebaseerd op het gelijknamige boek van Brian McGreevy. Deze had bij het schrijven van het gothisch mysterieverhaal altijd al het concept van een TV-serie voor ogen. De TV-serie zelf belandde bij Netflix. Volgens producer Eli Roth een logische keuze na de nieuwe tendensen die zich op het vlak van TV-kijken manifesteren. De mensen zitten niet meer thuis op het vaste tijdstip te wachten op hun lievelingsprogramma, maar ze nemen alles op met de digicorder en bekijken de reeks dan wanneer ze tijd hebben of gebruiken ze hun iPad en een site als Netflix om hun favoriete serie te bekijken.

Hemlock Grove moet in de loop van 2013 beschikbaar worden voor de Amerikaanse Netflix-abonnees, die op één dag meteen alle 13 afleveringen kunnen bekijken. Eén van de komende weken zullen we ook een eerste trailer mogen verwachten. Bij ons is het afwachten of een zender de reeks wilt aankopen en uitzenden.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie