Eerste indrukken van ‘Vampire: The Masquerade – Bloodhunt’, wie heerst er over duister Praag?

Hint: Ik ben het.

Toen mede-Nachtvlinder Sander vorig jaar het nieuws brak dat de World of Darkness, en dan specifiek Vampire: the Masquerade, een Battle Royale-game kreeg was mijn eerste indruk iets in de lijnen van: uuuuuhh…? Ik had nogal mijn twijfels. Maargoed, we zijn inmiddels bijna een jaar verder en 7 september jongstleden kwam Bloodhunt uit als ‘free to play’ in Early Access op Steam. Ik heb ondertussen een goed aantal uur rond geklommen op de daken van Praag en op mede vampiers lopen te schieten en te hakken. En weetje wat? Hier zit potentie in!

In Bloodhunt speel je als één van zes archetypes (zie het als classes) verdeeld onder op het moment drie beschikbare vampierclans. De Brujah, Nosferatu en Toreador. Praag wordt belaagd door een anti-supernatural militante groep en tevens wil iedere vampier elkaars hoofd inslaan om er zelf beter van te worden. Het is aan jou alleen of aan je team van drie om als enige over te blijven terwijl de speelbare omgeving van Praag steeds kleiner wordt door een rood gas dat dodelijk is voor vampiers.

De verticaliteit van de map maakt Bloodhunt toch wel een een apart beestje van eerdere Battle Royales. Je kan letterlijk overal opklimmen en vanaf springen (géén falling damage!) en iedere clan heeft zo zijn trucjes om het tij mogelijk te keren. Let wel: de game is absoluut nog in Early Access en wat er dan nu te spelen valt is misschien een beetje karig als je andere BR’s gewend bent die overlopen van content. Desalniettemin is er een volledig werkende en amusante gameplay loop en is de gameplay smooth en leuk. De game weet zelfs die echte World of Darkness mood te pakken. Alles is net wat donkerder en gotischer dan de echte wereld. Daar wordt ik blij van!

Bloodhunt zorgt nu al voor een flink aantal uurtjes plezier en zal zeker in de loop van de early access nog flink gaan uitbreiden. Het beste van alles is dat de game free to play is en dat de in-game shop geen items verkoopt die impact hebben op de gameplay, enkel de cosmetische kant. Mooi. Je kan hem spelen op Steam en tevens is er bekend gemaakt dat de game later dit jaar ook naar PS5 komt.

Vampire: The Masquerade - Blood Hunt - Official Gameplay Trailer | PlayStation Showcase 2021

Benieuwd geraakt? Geef de game zeker een kans! Ik zie jullie in Praag.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie