Eerste Nederlandse Netflix Original wordt horrorserie over Gouden eeuw

Netflix werkt al aan de Nederlands-Vlaamse serie Undercover, maar kondigt vandaag de eerste 100% Nederlandse Netflix Original aan. De serie die nog geen titel heeft wordt een mix tussen coming-of-age en horror.

Het verhaal:
Sommige ongeschreven regels dien je niet te overtreden. In het vrijgevochten Amsterdam geniet een groep jonge studenten van alles wat het leven ze biedt: rijkdom, seks en macht… tot ze – zonder het te beseffen – een verborgen toegang naar een demonische wereld uit de Nederlandse Gouden Eeuw openen.

Nog dit jaar start de productie van de eerste Nederlandse Netflix Original, in 2019 zullen de 8 afleveringen van 30 minuten wereldwijd te zien zijn op de streamingdienst. De serie is bedacht en wordt geproduceerd door Pieter Kuijpers en wordt mede geproduceerd door Sander van Meurs. Het script wordt op dit moment uitgewerkt door Michael Leendertse, Thomas van der Ree, Joost Reijmers, Matthijs Bockting, Pieter van den Berg en Sarah Offringa. Michael Leendertse is aangesteld als showrunner en wordt ondersteund door Felix van Gisbergen.

Pieter Kuijpers: “Ik kijk ernaar uit om een serie te maken die twee genres combineert: coming of age en horror. De serie hint naar de meedogenloze Nederlandse geschiedenis waar onze welvaart deels op is gebaseerd. Ik vind het een eer om met Netflix samen te werken, een van de grootste en beste spelers in de wereld van drama en film.”

“Een Nederlandse original stond al een tijdje op onze wensenlijst. We zijn dan ook vereerd om te mogen werken met zo’n getalenteerde groep Nederlandse creatives. Het verhaal wordt een interessante combinatie van verschillende genres en we kunnen niet wachten om de serie volgend jaar aan ons wereldwijde publiek te presenteren,” vult Erik Barmack, VP International original series bij Netflix aan in het persbericht.

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
4 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Sjors
Sjors
5 jaren geleden

Ik ben benieuwd wat dit gaat brengen! Dark heeft al laten zien dat een Netflix Original niet Engels (gesproken) hoeft te zijn om goed te zijn. Hopelijk lukt dat hier ook.

MdeFilosoof
MdeFilosoof
5 jaren geleden

Als ik zo lees: “naar de meedogenloze Nederlandse geschiedenis waar onze welvaart deels op is gebaseerd” ben ik weer bang voor een politiek correct thema om met subliminale boodschappen de tere zieltjes van de jonge (horror) fans in een bepaald richting te duwen. Overigens hield slechts 2-3% van de VOC zich bezig met slavenhandel, dus waar het idee vandaan komt dat onze welvaart grotendeels gebaseerd is op de meedogenloze Nederlandse geschiedenis, is een behoorlijk gebrek aan historisch besef, kennis en kunde. Ben dus benieuwd of het een niet al te politiek correcte serie gaat worden, zoals bij Netflix de laatste tijd nogal vaak wordt geprogrammeerd.

4
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x