Eerste teaser voor tv-serie ‘The Terror’

https://www.youtube.com/watch?v=35zwTLaLRNw
De mannen aan boord van HMS Terror hebben goede verwachting de Noordwestelijke Doorvaart te vinden. Wanneer de leider van de expeditie, Sir John Franklin, een vreselijke dood tegemoet gaat, neemt kapitein Francis Crozier het commando over en leidt hij zijn overlevende bemanningsleden op een laatste, wanhopige poging om over het ijs naar het zuiden te vluchten.

Maar als de winter nadert, als scheurbuik en honger meer verschrikkelijk worden, en als de verschrikking op het ijs hen naar het zuiden achtervolgt, beginnen Crozier en zijn mannen te vrezen dat er geen ontsnapping mogelijk is.

Eind 2016 kondigde AMC de serie aan en de opnames begonnen in Boedepast, inmiddels is de postproductie vol op bezig en zal de serie in maart 2018 overal op AMC te zien zijn.

Het boek en de serie zijn gebaseerd op de expeditie om de zogenoemde Noordwestelijke Doorvaart te vinden, een route die de Atlantische Oceaan en de Grote Oceaan bovenlangs Canada voor de scheepvaart zou verbinden. Het oorlogsschip Terror is vorig jaar gevonden, 168 jaar nadat het verdween en ruim 100 bemanningsleden omkwamen.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Eerste teaser voor tv-serie ‘The Terror’”

Plaats een reactie