Eerste trailer Mickey Mouse-horror is een feit

Laatst schreef ik al over het verlopen van de rechten van de allereerste Mickey-personage Steamboat Willie. Er zijn al geruchten omtrent het uitbrengen van twee films en ondertussen ook al een pc-game-met-Nazi-trekjes. Nu is er nóg een regisseur en die wil koste wat kost als eerste een Mickey Mouse-horrorfilm uitbrengen, genaamd Mickey’s Mouse Trap. Hij is wel de eerste, maar of dat hoopvol is voor ons kijkers… Check hier als eerste de trailer.

Alex wordt 21, maar ze heeft late dienst in een arcadehal. Haar vrienden besluiten haar te verrassen, maar een gemaskerde moordenaar verkleed als Mickey Mouse besluit een eigen spel met hen te spelen dat ze moet zien te overleven. Dit is het verhaal in een notendop. Niet veel om handen dus, en als je de trailer ziet, dan bevestigt dat mijn vermoedens. Dit zal een heel dik b-pulp worden. Maar dat geeft niets, toch? Oordeel zelf:

MICKEY'S MOUSE TRAP FILM TEASER TRAILER (2024) - FIRST EVER MICKEY MOUSE HORROR FILM!!!!

Het lijkt er dus op dat het gaat om een moordenaar met een Mickey Mouse-masker. Dat is toch wel iets anders dan, bijvoorbeeld, de horrorfilm over Winnie de Pooh. Daar kijk je echt naar Winnie zelf die aan het moorden slaat. Misschien heb ik het mis, de tijd zal het leren. En anders hebben we altijd nog die andere twee projecten later dit jaar.

Niet serieus

De regisseur Jamie Bailey is er zelf in ieder geval niet heel erg serieus over: “We just wanted to have fun with it all. I mean it’s  Steamboat Willie’s Mickey Mouse murdering people. It’s ridiculous. We ran with it and had fun doing it and I think it shows”. ‘De gedachte alleen al dat Steamboat Willie aan het moorden slaat is erg ludiek. We willen hier eigenlijk alleen maar wat lol mee beleven en volgens mij straalt de film dat ook uit’. Verder is het script geschreven door Simon Phillips, die terloops ook de killer Mickey speelt.

Mickey's Mouse Trap still

Mickey’s Mouse Trap heeft een releasedatum van maart 2024. Of het ook in de Nederlandse bioscopen verschijnt is onduidelijk, maar dat lijkt me zeer onwaarschijnlijk.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie