Eerste trailer World War Z

Het boek World War Z: An Oral History of the Zombie War (2006)van Max Brooks is een bundeling van verhalen van overlevenden tijdens een inmiddels 10 jaren durende zombie-oorlog. In 2007 kocht Brad Pitt de filmrechten en samen met Paramount werd begonnen aan het project. De regie is in handen van Marc Forster en naast Brad Pitt spelen onder andere Eric West, Matthew Fox, David Morse. James Badge Dale, Mireille Enos, David Andrews en Michiel Huisman mee.

De productie verliep niet heel soepel, maar de filmstudio verdubbelde het budget en hoopte dat World War Z deze zomer in de bioscoop zou gaan draaien, dat verschoof naar december en inmiddels staat de release op papier voor 20 juni 2013.

Veel details zijn er niet over de inhoud van de film en hoeverre deze trouw blijft aan het boek.
De film draait om Gerry Lane (Brad Pitt), vertegenwoordiger/journalist van de Verenigde Naties, die de wereld afreist om overlevenden van deze ontluikende zombie-pandemie te redden. Er woedt een strijd tegen de klok om het groeiende leger aan zombies een halt toe te roepen, maar ze werpen hele legers en overheden zonder moeite omver en de mensheid dreigt te decimeren.

WORLD WAR Z – Nederlandse Teaser Trailer
10 Reacties
 1. Jeroen zegt

  Kan niet wachten. Heb het boek gelezen, dat gaat meer over een journalist die op allerlei plekken in de wereld zombie uitbraken beschrijft. Ze hebben er wel wat omheen moeten schrijven dus…. Ben erg benieuwd!

 2. Sjors zegt

  Ik wacht al heel lang op deze film! Trailer ziet er cool uit, maar ik denk dat ik liever een film had gezien waarin ze het boek nauwer volgen, die zich dus afspeelt ná de “zombie-oorlog”.

  1. Frank Mulder zegt

   Er gaan geruchten dat het een trilogie wordt…

   1. Sjors zegt

    Dat zou erg gaaf zijn 😀

 3. S. zegt

  Ik heb ’t boek niet gelezen.. dus ik ga alleen op de trailer af..en die vind ik helemaal niks..

 4. Nils Masselink zegt

  Ik weet niet, de trailer ziet er uit als een groot CGI festijn. Het oogt als een grote teleurstelling. Een zombie film kan eigenlijk ook geen blockbuster zijn. Ik verwacht dat de film weinig met het boek van doen heeft..

 5. Johan de Joode zegt

  Mega maar dan ook echt mega-vette trailer!

 6. Hanneke zegt

  Ik weet t niet, ik vind de trailer ook niet zo en Brad Pitt is een goede acteur maar tis niet zo dat alles wat ie aanraakt in goud verandert ofzo. Maar ben benieuwd, ik ga er toch wel heen.

 7. Max Jensch zegt

  Ik ken het boek niet en vind het wel een vette trailer. Misschien ligt daar het verschil?

  Heel erg benieuwd hoe het eindresultaat is. En idd, een trilogie zou erg vet zijn ^^

 8. Jeroen zegt

  Een trilogie zou heul vet zijn…

En wat vind jij?

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.