Het beroemde Efteling Spookslot wordt gesloopt

Foto: Efteling

Eerder vandaag maakte Efteling bekend dat ze plannen hebben om in 2024 een nieuw themagebied te openen met aansluitend hotel. Heel gaaf natuurlijk, echter komt met dit nieuws wel een hele trieste mededeling; het fantastische Spookslot moet hiervoor gesloopt worden, en dat gaat deze zomer al plaatsvinden.

De indrukwekkende ruïne waar je niet alleen binnen een prachtige spookshow kan zien maar die ook fungeert als een sfeervol doorlooppad in het park zelf stamt al uit 1978. Vandaag de dag ziet het er echter nog altijd net zo tof uit en bij de Nachtvlinders vinden we het dan ook eeuwig zonde dat de attractie tegen de vlakte moet.

Foto: Efteling

Menig fans denken daar tevens hetzelfde over. Er is al een petitie gestart om de sloop van het slot tegen te houden. Of er een luisterend oor voor is dat is nog maar de vraag. Het is in ieder geval hartverwarmend om te zien dat de attractie nog zo erg gekoesterd wordt.

Foto: Efteling

Wat vind jij van dit nieuws? Moet het spookslot blijven of kijk je eerder uit naar wat Efteling in de toekomst nog uit de mouwen schud? Laat het ons weten!

Update: Het Spookslot verdwijnt tóch niet helemaal, Efteling werkt aan Project Danse Macabre

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

8 gedachten over “Het beroemde Efteling Spookslot wordt gesloopt”

 1. Het Spookslot moet blijven! Zijn ze helemaal gek geworden? Met je handen af van de nostalgie. Ik kwam ieder jaar één of twee keer in de Efteling, maar ik denk er serieus over na om niet meer te gaan, nu ze mijn favoriete attractie gaan elimineren!

  Beantwoorden
 2. Dood en doodzonde om het spookslot te slopen.. Het hoort bij de Efteling, het is iconisch en zelfs geschiedenis.. In de omgeving is er genoeg te boeken kwa hotels mits je optijd bent, dus dat er in het park zelf een hotel moet komen is gewoon absurd. Is toch verder genoeg ruimte nog in dat park wat niet besteed is? Zet daar dan wat neer.. Laat dat spookslot gewoon staan…

  Beantwoorden
 3. Ik ben vroeger meer dan eens met mijn kinderen in de Efteling geweest, ook in het Spookslot, uiteraard!
  Al verwacht ik niet echt, er ooit nog eens te komen, dit is dood- en doodzonde; moeten ze absoluut niet doen!
  Wat nou ‘stereotypetjes’? Het is een spookfantasie, dat is toch zeker tijdloos!
  Neem me niet kwalijk maar ook dit riekt alweer naar de ‘Great Reset’: Alles slopen, waar mensen aan gehecht zijn, want je mág je niet ‘hechten’…
  Is er een petitie? Zo ja, waar kan ik tekenen?

  Beantwoorden
 4. Spookslot moet blijven !!
  Waarom een hotel midden in het park ,er is toch al een hotel ?
  Spookslot is een mooie en aparte attractie ,daar is geen tweede van…

  Beantwoorden

Plaats een reactie