Het Spookslot verdwijnt tóch niet helemaal, Efteling werkt aan Project Danse Macabre

Het Spookslot in De Efteling
Het Spookslot in De Efteling

Laatst schreef Nachtvlinder Nick over het trieste nieuws dat Het Spookslot in De Efteling plaats moet gaan maken voor een nieuw themagebied en aansluitend hotel bij de entree. Dat wij -en ruim 8000 andere mensen– het er niet mee eens waren, was natuurlijk geen geheim. De Efteling licht nu alvast een tipje van de sluier. Het project heet niet geheel toevallig Danse Macabre.

Website Looopings heeft een gesprek gehad met ingewijden en die wisten te vertellen dat niet alles verloren gaat. Het nieuwe project is een attractie met een vergelijkbaar thema en dezelfde legendarische muziek. Dit kunnen we ook afleiden aan de projectnaam, het klassieke muziekstuk van Franse componist Camille Saint-Saëns heet namelijk Danse Macabre. De uitvoering die je in de Efteling hoort, is van het Philharmonia Orchestra in Londen. Deze versie is opgenomen in 1980 in Kingsway Hall.

Het Spookslot in De Efteling
Wie gaat hem het slechte nieuws vertellen?

Verder zegt De Efteling nog niet zo veel over dit project, maar verwacht op een later moment meer informatie over de vervanger van Het Spookslot. Het Spookslot in de Efteling opende zijn deuren in 1978 en dat ging gepaard met een optreden van Kate Bush. In een door de TROS gemaakte special, die uitgezonden werd op 12 mei 1978, zong de 19-jarige Bush zes nummers in het park, waaronder bekende hits als Moving, Wuthering Heights en The Man With the Child in His Eyes.

Kate Bush - De Efteling special - 12 May 1978 • TopPop
Vanaf 2:55 zingt ze in het slot

Schept dit nieuws enigszins vertrouwen, of ben je nog steeds van mening dat ze alles lekker zo moeten laten zoals het is?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
1 Comment
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Joop
Joop
1 jaar geleden

Het spookslot werd 1 jaar na de opening aangepast omdat tere kinderzieltjes het niet aankonden. Zo verdween de harige slingerarm aan het plafond en ook de horror spiegels waarin zich duistere geesten bevonden. Ik ben dit altijd blijven missen. Dit speelde zich af in het eerste compartiment van het slot bij binnenkomst,waar je nu alleen nog doorheen loopt en niks engs meer te bekennen is. Ik denk dat het spookslot gewoon up to.date had moeten blijven met aanpassingen en een wisselende show.

1
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x