Evil Dead Now krijgt vrouwelijke hoofdrol

Er komt nieuwe nieuwe Evil Dead-film en de titel is ook al bekend: Evil Dead Now. Het wordt de 5e film in de reeks die in 1981 begon met Bruce Campbell in de hoofdrol als Ash Williams.

Regisseur Lee Cronin leverde vorige jaar de heerlijke horrorfilm The Hole in the Ground af en is nu bezig met het script voor Evil Dead Now. Robert Tapert, Sam Raimi en Bruce Campbell zijn betrokken als producent.

Net als de zeer geslaagde The Evil Dead-remake uit 2013 van regisseur Fede Alvarez, zal Ash Williams niet te zien zijn. Tegenover Empire meldt Bruce Campbell:

Vanaf nu zal het op zichzelf moeten staan. En dat is prima. En bevrijdend. Je kan meerdere helden, of in dit geval heldinnen, hebben. Het wordt zo dynamischer. We willen de serie gewoon actueel houden. En de mantra is eigenlijk dat onze helden en heldinnen gewoon gewone mensen zijn. Dat is waar we mee doorgaan.Bruce Campbell tegenover Empire

Of deze film een vervolg is op The Evil Dead uit 2013 is niet duidelijk. Hoe zie jij dit graag ontwikkelen?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

5 gedachten over “Evil Dead Now krijgt vrouwelijke hoofdrol”

 1. De film uit 2013 vond ik gaaf; ik denk dat het een goede zet was om een ander soort horrofilm te maken. En de serie Ash vs Evil Dead vond ik erg vermakelijk. Ik ben dus zeker benieuwd naar deze nieuwe film. Best knap dat vier films en een serie tot nu toe allemaal de moeite waard zijn geweest.

  Ik lees overigens op een andere site dat Evil Dead Now niets te maken zal hebben met de film uit 2013: “Bruce Campbell revealed the title of the reboot, Evil Dead Now, also with the news that it won’t have anything to do with the 2013 Evil Dead Fede Alvarez movie […]”

  Beantwoorden
 2. Hmm, geen Bruce Cambell? Ook niet om het stokje als het ware over te dragen? Dan hoop ik dat de continuïteit van de hele serie, die voor mij de eerste drie films plus de TV serie is, niet in gevaar komt.
  De remake vond ik wel leuk, maar daar miste ik toch Bruce in. Maar ook daar is het geen vervolg op begrijp ik?
  Maar zo lang het geen “we hebben geld nodig dus we melken een redelijk succesvolle franchise verder uit” film wordt, maar een goed verhaal heeft, ga ik hem zien. Sowieso kan ik er natuurlijk daarna pas écht wat van vinden 🙂
  We wachten de trailers af.

  Beantwoorden
  • Het stokje is natuurlijk na zoveel jaar best onzin. Hij zat immers ook niet in het vorige, overigens zeer geslaagde, deel.
   Snap natuurkijk wat je bedoelt, maar blijven hangen in het verleden is ook niet alles.

   Beantwoorden
   • Haha, ik hou van het verleden, ik ben er geboren en opgegroeid 🙂

    De vorige film was een soft reboot en geen nieuw deel in de mythologie, behalve natuurlijk de Necronomicon en de cameo van Ash in de post credit scene.
    Dat was de serie Ash vs Evil Dead wel. Dat ging door met het bestaande verhaal over Ash. En in die serie hebben ze hele leuke dingen gedaan. Zo had Ash hulp van Pablo en Kelly die de boomstick als het ware hadden kunnen overnemen. Om maar wat te noemen.

    Wat me niet duidelijk wordt uit het artikel is hoe ze nu dan verder gaan. Wordt Mia Allen uit de reboot nu de nieuwe Ash? Ze is haar hand immers al kwijt, daar kan zo een kettingzaag op 😉
    Of komt er weer een totaal nieuwe groep (jonge) mensen die de Necronomicon vindt en weer dom genoeg is om daar uit te gaan lezen? Want dan wordt het in mijn ogen gewoon weer een herhaling van zetten.
    Terwijl ze zo’n mooie mythologie hebben opgebouwd in de eerste drie films en de serie waar ze op voort kunnen borduren.

    Dat is wat ik bedoel. Er zijn fans van de bestaande franchise die graag zouden zien dat Ash een nette exit krijgt en anderen de kettingzaag en boomstick overnemen om verder te strijden tegen de Deadites. Gewoon weer een nieuw clubje tieners uitmoorden vind ik persoonlijk te makkelijk.
    Juist een mythologie en continuïteit is wat de beste filmseries goed maakt. Daarom vind ik de nieuwe Halloween films bijvoorbeeld zo leuk, die rechtstreeks inhaken op de oorspronkelijke Halloween saga.

    Enfin, ik hoop dat ik mijn punt heb gemaakt dat het niet alleen om nostalgie gaat of “in het verleden blijven hangen”, maar dat ik gewoon een goed verhaal en een logisch vervolg wil zien.

    Beantwoorden
 3. Van wat ik gelezen heb is het Evil Dead 4. Het speelt zich dus af na Army of darkness. Maar dan met een nieuwe groep jongeren die de Book of the Dead vinden.
  En met een nieuwe held/ heldin.

  Beantwoorden

Plaats een reactie