Horrorfans opgelet; de nieuwe Evil Dead wordt heftig

De nieuwe Evil Dead; eigentijdse horror zonder knipoog.

Zoals veel horrorfans al weten wordt met de nieuwe Evil Dead-film een nieuwe weg ingeslagen in de bekende filmserie. Waar voorheen de serie het verhaal vertelde van Ash Williams wordt de kijker met dit nieuwe deel een compleet andere invalshoek geboden. Dit nieuwe deel Evil Dead Rise vertelt namelijk over Beth, die op bezoek gaat bij haar zus Ellie in haar appartement. Daar aangekomen ontdekt ze een mysterieus boek, dat demonen oproept. Zo verandert een gezellig familiebezoek in een helse strijd waarin Beth moet vechten om te kunnen overleven.

We zien in dit nieuwe deel natuurlijk veel van dezelfde elementen terug die zeer karakteristiek zijn voor de Evil Dead-films, zoals het boek de Necronomicon en de Deadites. Het meest iconische aan de filmserie was Bruce Campbell die het personage van Ash Williams vanaf de start gestalte gaf. Het personage van Ash was aanvankelijk in de serie een watje, maar naarmate de fimserie vorderde groeide hij uit tot een absolute actieheld, compleet met een kettingzaagarm! Veel fans vinden het dan ook een grote teleurstelling dat Bruce Campbell besloten heeft om niet langer de rol van Ash gestalte te geven en dat deze film een nieuw hoofdstuk betreft. Vermeldenswaard is hierbij dat de regisseur vanaf de eerste trilogie, Sam Raimi, uitsluitend deze serie wilde maken met Bruce Campbell. Deze samenwerking kwam ook voort uit de zeer goede vriendschap tussen beide mannen. De teleurstelling van de fans is te begrijpen omdat Bruce Campbell maar al sinds 1981 gestalte gaf aan Ash.

De nieuwe film mist niet alleen Bruce Campbell maar ook Sam Raimi. De nieuwe regisseur Lee Cronin heeft het comedy element achterwege gelaten en plaatst de focus op heftige horror. Dit is dan ook de reden waarom The Evil Dead Rise het kijkcijferadvies R toegekend heeft gekregen. De R, van Restricted, toont aan dat je 17 of ouder moet zijn om te mogen kijken.

Evil Dead Rise is in de tweede helft van 2022 te zien op de streamingservice HBO Max. Wij wachten vol spanning af of de twee hoofdrolspeelsters, Lily Sullivan en Alyssa Sutherland het gemis van Bruce Campbell enigszins kunnen compenseren.

Interessant artikel?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
If checked, an MD5 hash of your email address will be shared with Gravatar.com. However, that hash will not be made public.
6 Comments
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Frank Mulder
1 jaar geleden

Het ontbreken van Ash in de vorig Evil Dead (2013) vond ik geen probleem. Eogenlijk een ijzersterke film!
Is dit nu een vervolg er op?

Rob
Rob
1 jaar geleden

Geen Cambell, geen Raimi, geen humor. Nee, ik zie dit niet gaan werken. Dit is een uitmelk actie om te cashen op een iconische horror franchise maar dan zonder alles wat die franchise goed maakt.
De film uit 2013 had tenminste Cambell en Raimi nog in de producer stoel zitten en mede daardoor nog wel wat binding met het origineel. Ik vond die film wel aardig, hoewel ik de absurde humor uit de eerdere delen miste.

Frank Mulder
1 jaar geleden
Antwoord aan  Rob

Volgens mij zijn ze nu ook betrokken als producer!
Wat is zo lees is het dus geen vervolg op de film uit 2013

Filip
Filip
1 jaar geleden

Ik zie hier wel potentieel in. Als mede Ash-fan vind ik het logisch dat hij niet meedoet in deze film. Ash zit in de toekomst als je de serie gezien hebt. De demonen daarentegen zitten nog steeds onder ons.
Laat maar komen. Kan zowel een topper zijn alsook een flopper.
Maar eerst zien!

Dior
Dior
1 jaar geleden

Ik ben erg benieuwd hoe de film uit gaat pakken
De humor past hier denk ik ook niet in
Maar ga zeker kijken en ben ook wel benieuwd naar de actrices

Sanderr
1 jaar geleden

Ik ben ook altijd wel een beetje huiverig voor dit soort dingen. Een gegeven (demoon) pakken en uit zijn habitat trekken (niet meer in het hutje in de bossen, maar in de grote stad)… dit heeft ook niet goed uitgepakt m.i. voor Jason en de Cenobites.

We gaan het zien want zeker weten dat ik wel interesse heb, de Evil Dead remake vond ik supervet

6
0
Wat vind jij hiervan? Laat het weten in de reacties!x