Recensie: Exists (Eduardo Sánchez, 2014)

ExistsEen film van de maker van ‘The Blair Witch Project’, Eduardo Sánchez, dat belooft echt zo veel. Helaas valt het tegen, heel erg tegen. De typische we-filmen-alles-zelf-stijl komt ook in deze film terug, logisch als je naar The Blair kijkt, maar het komt tegenwoordig lijkt het wel een trend om in deze documentaire-achtige stijl te filmen. Je ziet het steeds vaker in horrorfilms voorbij komen, zoals in As Above, As Below.

Een groep vrienden trekt de afgelegen bossen van Texas in om het weekend al feestend door te brengen in een chalet van een oom. Hun uitje verandert echter in een nachtmerrie wanneer ze geterroriseerd worden door de alom gevreesde legende, die sterker, slimmer en enger is dan men ooit had durven denken. Een race om uit de klauwen van het beest te blijven begint. Lukt het ze ongeschonden de veilige bewoonde wereld te bereiken…

In Exists worden sommige stukken met een GoPro gefilmd, wat wel een echt tof effect geeft, zeker ook de stunts met de BMX bijvoorbeeld. Door deze stijl van filmen komt ook de make-up van Big Foot supervet uit. Want dát is toch echt wel het grootste hoogtepunt uit deze film, Big Foot. Er zitten ook meerdere angstaanjagende stukken in deze film, maar dat is dan ook wel alles. Het verhaal is verschrikkelijk, natuurlijk worden er altijd de verkeerde keuzes gemaakt door de hoofdpersonen, die je al van te voren voelt aankomen.  Al met al is het gewoon een beetje saai en heel erg voorspelbaar.

De extra’s van de Blu-Ray zijn misschien nog het meest interessant. Dit omdat het zo ongelofelijk tof is om te zien hoe Big Foot tot stand gekomen is.

Exists is verkrijgbaar op DVD en Bluray.

Sterren: 2 / 5

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Recensie: Exists (Eduardo Sánchez, 2014)”

  1. hij staat voor een leuk prijsje te koop zag ik bij bol. Misschien binnenkort een keer bestellen, lijk me best een grappige film om te kijken.

    Beantwoorden

Plaats een reactie