Famke Janssen in hoofdrol van Netflix-serie Hemlock Grove


Vandaag raakte bekend dat Netflix zijn deal met Gaumont International Television heeft gesloten voor het maken en uitzenden van de horrorreeks Hemlock Grove. Tegelijkertijd maakte het ook bekend dat Famke Janssen en Bill Skarsgard de hoofdrollen zullen spelen.

Hemlock Grove is gebaseerd op het boek van Brian McGeevy dat op 27 maart in Amerika verschijnt. Het begint met de ontdekking van het verscheurde lijk van een jonge vrouw op de terreinen van de voormalige Godfrey-staalfabriek. De politie en de bewoners hebben enkele verdachten op het oog. Sommigen denken aan een ontsnapte man uit de White Tower, een biotechnologisch onderzoekscentrum gerund door de voormalige fabriekseigenaars. Anderen verdenken dan weer de 17-jarige zigeuner Peter, die bij zijn klasgenoten voortdurend opschept dat hij een weerwolf is. Tenslotte is er ook Roman Godfrey, de arrogante en sociopathische Godfrey-erfgenaam, wiens zus Shelley aan een monsterlijke ziekte lijdt en wiens moeder Olivia een ware controlefreak is. Peter en Roman beseffen dat ze de dader zelf moeten vinden om hun onschuld te bewijzen en beginnen samen te werken.

Bij hun zoektocht moeten ze hun eigen waarheid onder ogen zien en de gruwelijke waarheid over een verlaten stadje als Hemlock Grove. Op deze manier groeit de reeks uit tot een serie over wat het betekent om een monster te zijn voor uw omgeving en hoe je als monster probeert een mens te worden en te blijven. Daarbij speelt deze donkere reeks ook in op onze angsten, onze teleurstellingen, onze verwoestende relaties, … terwijl er geruchten de ronde doen dat er een weerwolf in de buurt van Hemlock Grove ronddwaalt.

Famke Janssen werd gecast voor de rol van moeder Olivia Godfrey. Janssen is vooral bekend voor haar rol van Dr. Jean Grey uit de X-Men-trilogie. Bill Skarsgard zal dan weer de rol van zoon Roman Godfrey voor zijn rekening nemen. Hij is de zoon van Stellan Skarsgard (Deep Blue Sea) en de jongste broer van True Blood-acteur Alexander Skarsgard.

De regie en de productie van deze reeks is in handen van Eli Roth, bekend voor zijn rol in Inglourious Basterds, maar ook als bedenker van de Hostel-horrorfranchise. Volgens hem zal de reeks donker, complex, intelligent en bij momenten angstaanjagend zijn. Volgens streamingzender Netflix wordt Hemlock Grove dan weer een listige mix tussen J.D. Salinger en Mary Shelley en zal het door zijn geweldige personages en visuele look een breed publiek kunnen aanspreken.

Het eerste seizoen van de reeks zal 13 afleveringen bestaan en zal vanaf begin 2013 voor de 23 miljoen Netflix-abonnees beschikbaar zijn.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie