The 13th Doll: Speel nu deze The 7th Guest-fangame

The 13th Doll, a fan game of The 7th Guest, is nu beschikbaar op Steam. Het spel bevat 27 unieke puzzels in 35 omgevingen, full motion video’s van echte acteurs die het verhaal vertellen en met Robert Hirschboeck, terugkerend in zijn rol van Henry Stauf. Dit spel is dus volledig gemaakt door fans van The 7th Guest. 

In The 7th Guest nodigde de kwaadaardige poppenmaker Henry Stauf 6 mensen uit in zijn bezeten landgoed. Een zevende gast (Tad) sloop ongenodigd het landgoed in, niet wetende dat hij te maken zou gaan krijgen met bezeten poppen en geesten van de andere overleden gasten. Dit spel gaat verder waar The 7th Guest ophield; Nadat Tad Henry had verslagen vluchtte hij het landgoed uit, de zielen van de slachtoffers achterlatend. Zijn vlucht bracht hem helaas geen rust, de geesten bleven hem achtervolgen. Zo erg dat Tad nu in een gekkenhuis zit. Geteisterd door wrok smeed Tad een plan om terug te gaan naar het huis, om zo eens en voor altijd af te rekenen met Stauf en zo de geesten van het verleden eindelijk rust te geven.

Dan wordt er een nieuwe dokter aangesteld in het gekkenhuis, Dr Richmond. Hij geloofd niets van de verhalen van het bezeten huis en de kwaadaardige poppenmaker en doet alles maar af als onzin. Hij denkt wel dat het goed voor het genezingsproces is, als Tad terugkeert naar het landhuis. Nu kan je als speler kiezen om als Tad te spelen, of als Dr Richmond. Beide verhaallijnen zijn uniek en komen op een verrassende manier bij elkaar die je in je stoutste dromen niet had kunnen verzinnen.

Het ziet er allemaal lekker creepy uit en je merkt dat het met liefde is gemaakt. Maar ik ben zelf niet zo heel erg fan van puzzelgames, dus ik denk dat ik deze oversla. De game is nu uit op PC en nog een ruime dag met 10% korting. Ben jij fan van de 7th Guest? Laat het weten in de comments.

The 13th Doll: A Fan Game Of the 7th Guest Launch Trailer

The 7th Guest. Ontwikkeld door Trilobyte en uitgegeven door Virgin. Uitgekomen in 1993 in DOS, in ’94 voor de MAC en in ’95 voor Windows. Een van de allereerste, exclusief op cd rom te verkrijgen spellen. Voel je je al oud?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie