Fatal Frame: Mask of the Lunar Eclipse komt naar Nintendo Switch

Het Wii-spel Fatal Frame: Mask of the Lunar Eclipse krijgt een remake en komt onder andere naar de Nintendo Switch. Dit heeft uitgever Koei Tecmo bekend gemaakt. Het oorspronkelijke voor de Wii uitgekomen spel kreeg alleen een Japanse release, maar de remake komt nu voor het eerst ook naar de westerse markt.

Fatal Frame: Mask of the Lunar Eclipse
Fatal Frame: Mask of the Lunar Eclipse

Dit vierde deel uit de Fatal Frame-serie, in Japan beter bekend als Project Zero, stamt alweer uit 2008. Na de remaster van Fatal Frame: Maiden of Black Water is het nu de beurt aan Mask of the Lunar Eclipse om gereanimeerd te worden met mooiere graphics en een beter camerasysteem. Koei tecmo zegt er het volgende over:

The remastered game features an all-new Photo Mode, along with new and altered costumes and enhanced graphics including the improved rendering of shadows and light, delivering a more immersive and frightening experience. In addition, in-game movies and character models have been brushed-up to deliver a story that shines, both narratively and aesthetically as the three remaining girls attempt to rediscover their past before becoming victims once again

Een nieuwe foto-modus dus en nieuwe kostuums voor je protagonisten. Verbeterde graphics met mooier schaduw- en lichtspel, waardoor de beleving een stuk enger moet zijn. Ook zijn de ingame filmpjes en karakters opgepoetst om het verhaal levendiger te maken. Nou, ik ben benieuwd.

Fatal Frame: Mask of the Lunar Eclipse
De oude versie op de Wii uit 2008

Het verhaal gaat over drie vrouwen die als kind op vakantie gingen naar het afgelegen eiland Rogetsu, waar ze op een festival op mysterieuze wijze verdwaald raakten en niet meer weten wat er toen gebeurde. Om hun geheugen op te frissen keren ze nu terug naar het eiland. Gewapend met de Camera Obscura, een fototoestel met de kracht om geesten te zien en hun te ontwapenen van hun krachten door ze te fotograferen, proberen ze zo achter de waarheid te komen wat er die dag is gebeurd. Maar de geesten geven hun geheimen niet zomaar prijs…

Fatal Frame: Mask of the Lunar Eclipse staat gepland voor begin 2023 en komt uit op Nintendo Switch, PlayStation 4 en 5, Xbox One, Xbox Series X|S en PC via Steam. We moeten er nog eventjes op wachten. Heb jij de remake Maiden of Black Water gespeeld?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie