Fear the Walking Dead seizoen 2: een vooruitblik

fear the walking dead seizoen 2Vol verwachting kijken we uit naar de nacht van zondag op maandag 11 april. Het nieuwe seizoen van ‘Fear the Walking Dead’ van start EN ook gelijk met Amerika uitgezonden (dus om 03:00 ’s nachts) wordt in ons kikkerlandje door AMC. De Nachtvlinders hadden de eer om alvast de twee eerste afleveringen te mogen bekijken.

‘No Safe Harbor’

De uitgebreide familie Manawa heeft in het vorige seizoen gedwongen Los Angeles moeten verlaten, doordat deze stad overspoeld werd door het zombievirus. Vanuit het landhuis van Strand besluit de familie op zoek te gaan naar een veilige plek. De zin ‘No Safe Harbor’ die op de posters prijkt van het tweede seizoen, had daarom niet passender gekozen kunnen worden. Want hier draait het allemaal in het nieuwe seizoen: het vinden van een veilige plek, die in het afgelopen seizoen zo ruw verstoord werd. En daarnaast worstelt elk afzonderlijk lid met zijn eigen problemen. Zo vecht Nick (Frank Dillane) met zijn drugsproblemen en probeert Chris (James Henrie) de afschuwelijke dood van zijn moeder te verwerken. Travis (Cliff Curtis) probeert contact met hem te krijgen en Alicia (Alycia Debnam-Carey) probeert alles op haar eigen manier te verwerken. Ze verlangt naar contact met de buitenwereld, misschien wel met gevaar voor eigen leven…

De zee en de zombies

De eerste aflevering van seizoen twee speelt zich grotendeels af op zee. Dit is een heel interessant gegeven, omdat de serie hiermee dieper ingaat op de vraag hoe het zit met zombies en water. Kunnen zombies overleven in het water? Wat gebeurt er met ze als ze hiermee in aanraking komen? Dit geeft gelijk een nieuw perspectief op de zombiewereld en het beantwoordt vragen, waar we al langere tijd mee rondlopen. Namelijk: Kan de oceaan dan een veilige plek zijn om aan de zombiewereld te ontsnappen?

Daarnaast geeft het uitgestrekte water prachtige (onderwater) beelden, die in mooi contrast staan met de angstaanjagende wereld, waarin het gezin nu leeft. De producers van de serie nemen ook ruim de tijd om deze rustmomenten in te bouwen. Dit staat in goede balans met de diverse horrorscènes die de serie rijk is.

ftwd3

Dramatische horror

Seizoen één liet al zien dat ‘Fear the Walking Dead’ zich kenmerkt door een familie met problemen, die moest zien te overleven in een gevaarlijke en angstaanjagende wereld. Horror en drama dus. De eerste aflevering begint gelijk met een heftige zombiescene, waarbij je als kijker gelijk weer in het verhaal zit. Dit is een trend die zich in beide afleveringen voortzet: een combinatie van rustige dramatische momenten met heftige horrorscènes. Mooi hierbij is dat er naast een serie als ‘The Walking Dead’ toch steeds weer andere manieren worden gevonden voor ‘zombiekills’. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een zombie, die met zijn hoofd in een motor van een bood terechtkomt.

Fear the living…

ftwd2Wat voor ‘The Walking Dead’ geldt, is zeker waar voor ‘Fear the Walking Dead’. Namelijk, dat er geen angstaanjagender wezen bestaat dan de mens, zombies of geen zombies. Buiten het feit dat de familie op zoek is naar een veilige plek om te leven, moeten ze ook uitzoeken wie ze kunnen vertrouwen. En het gevaar lijkt dichter bij dan ze denken. En is Strand (Colman Domingo) wel te vertrouwen?

De eerste afleveringen van seizoen twee zijn in ieder geval veelbelovend. Het maakt de kijker nieuwsgierig naar waar Travis en zijn gezin terecht gaat komen. De serie biedt combinatie van horror en drama in een net wat andere setting dan ‘The Walking Dead’. Dit maakt dat ‘Fear the Walking Dead’ een mooie toevoeging is aan ‘The Walking Dead’ en een waardige op zichzelf staande serie is.

‘Fear the Walking Dead’ wordt vanaf zondagnacht 10 april 2016 om 03:00u (tegelijk met Amerika) wekelijks uitgezonden op AMC. Voor degenen die niet zo laat op willen blijven, wordt de serie maandagavond om 22:00 uur herhaald.

fear the walking dead seizoen 2

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Fear the Walking Dead seizoen 2: een vooruitblik”

  1. Zin an! Eerste seizoen vond ik goed te doen. Hoop dat het allemaal nog iets leuker gaat worden, dus ben zeker benieuwd naar het tweede seizoen!

    Beantwoorden

Plaats een reactie