Fear The Walking Dead: interview met Kim Dickens

In de nacht van zondag op maandag 5 juni start het derde seizoen van Fear The Walking Dead. Met het oog op de première mocht De Nachtvlinders hoofdrolspeelster Kim Dickens (Deadwood, Sons of Anarchy & House of Cards) enkele vragen stellen over dit nieuwe seizoen.

Het tweede seizoen eindigde met de nodige cliffhangers. Nick en Luciana ontkomen aan de gewelddadige bende en leiden de inwoners van de Colinia naar een mogelijk militair kamp net over de grens. Net voor de grensovergang wordt de groep echter beschoten en Nick en Luciana gevangen genomen. Travis heeft na de dood van zijn zoon zijn familie weer teruggevonden. Maar hij heeft ook een van de bewoners van het veilige hotel dood geslagen. Dankzij Victor Strand weten Madison (Kim Dickens), Travis en Alicia te ontsnappen aan de wraak van de andere bewoners. Het gezin vlucht richting diezelfde grensovergang.

In de finale van seizoen 2 vertel je Travis dat jij ‘al zo was’, bereid om alles te doen om je gezin te verdedigen. En dat Travis nu pas zo was geworden. Nu is de tagline voor seizoen 3 “Fear What You Become”. Wat betekent dit voor Madison?

Kim Dickens: Het karakter van Madison wordt een stuk donkerder. Het wordt haar nog meer duidelijk wat er nodig is om te overleven. Er is geen zwakheid meer voor haar, geen kwetsbaarheid. Ze omarmt haar kracht en realiseert zich wat nodig is om te overleven. Haar grootste motivatie is het samen en veilig houden van haar gezin. Door die motivatie verliest ze haar angsten. Er is dan geen ruimte meer voor compassie en zwakheid. Madison is een snelle leerling.

En Travis, denk je dat hij echt geleerd heeft om te doen wat er nodig is om te overleven?

Ja, ik denk het wel. Wanneer je ziet wat hij heeft meegemaakt, dan weet je dat hij een compleet ander persoon is geworden. Hij heeft de verantwoordelijken voor de dood van zijn zoon vermoord. Hij is nu veel meer aangepast aan de wereld om hem heen en wat daarin nodig is om te overleven. Deze evolutie maakt Travis veel sterker.

Hoe zal dit de relatie tussen Madison en Travis beïnvloeden?

Ik denk dat Madison en Travis slim genoeg zijn om te beseffen dat alles wat er gebeurd is terwijl ze uit elkaar waren, hen veranderd heeft als mens. Ze erkennen allebei dat ze zijn teruggekomen als andere mensen. Het is niet mogelijk om terug te komen als hetzelfde romantische stel dat ze bij aanvang waren, toen de wereld eindigde. Ze realiseren zich dat wat nu naar de oppervlakte komt voor een sterke band zorgt. Ze delen immers nu een kracht en een verantwoordelijkheid.

Kun je ons iets vertellen over wat we kunnen verwachten van Victor Strand in seizoen 3, nadat hij Madison heeft helpen ontsnappen uit het hotel?

Victor kiest ervoor om niet met ons mee te gaan, iets wat vervelend is voor Madison omdat ze een heel sterk team zijn geworden. Maar Victor trekt zijn eigen plan. Hij denkt dat vertrekken niet het beste idee is, dus laat hij hen gaan. Hij heeft zijn partner verloren en heeft nog tijd nodig om te herstellen. Maar waarschijnlijk zien we daarna ook weer de oplichter in hem terug. Ik denk dat we er naar uit kunnen kijken om daar meer van te zien.

In de trailer is duidelijk dat de hoofdrolspelers weer bij elkaar komen in/rond het kamp van een militie bij de grens. Worden Nick en Luciana onderdeel van de groep?

In het begin van het seizoen zie je iedereen naar hetzelfde punt (het kamp) trekken, en vindt iedereen elkaar ook weer. Er is kracht in het samenzijn, en het is ook goed voor het hart. Ik denk dat het goed is voor het verhaal dat de verschillende gezinsleden weer samen zijn. Het is mooi om te zien en het is herstellend, vooral voor Madison.

Wat kun je ons meer vertellen over het kamp bij de grens waar seizoen 3 gaat beginnen?

Ze (Madison, Travis & Alicia) komen aan bij de grens en worden meteen gevangen genomen door de militie die een brandstofopslag bewaakt. Dat is een shock. Maar Madison heeft snel door dat het niet handig om (nu) terug te vechten. De mannen en vrouwen worden van elkaar gescheiden en worden ondervraagd over hun ervaringen. Ze realiseren zich dan vrij snel dat ze zich in een gevaarlijke situatie bevinden.

Tot slot de laatste vraag, een klassieker. Veel fans van de show zouden graag een crossover zien met The Walking Dead. Zie je in de toekomst een dergelijke connectie gebeuren? En als die er zou zijn, bijvoorbeeld om de achtergrond van een karakter uit TWD duidelijk te maken, wie zou je dan graag zien?

Dat zou fantastisch zijn, toch? Het zou een heel opwindend verhaal zijn, zo’n crossover. En ik denk dat het zeker mogelijk is. Het zou elk van de karakters kunnen zijn eigenlijk. Ik zou zelf heel graag Daryl Dixon langs zien komen. Maar iedereen zou fantastisch zijn.

https://youtube.com/watch?v=DkPflecnTIw

Fear the Walking Dead verschijnt ook in Nederland op tv bij AMC (Ziggo kanaal 131, KPN 302 en diverse andere aanbieders). Seizoen 3 zal vanaf de nacht van zondag op maandag 5 juni om 3.00u, tegelijk met de première in de VS, te zien zijn en wordt maandagavond herhaalt om 22.00u. De eerste 8 afleveringen van seizoen 3 worden verspreid over 6 weken uitgezonden, met een twee uur durende première en een twee uur durende mid-season finale halverwege het seizoen die op 10 juli wordt uitgezonden.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie