Fear the Walking Dead snapchatlens en ‘Fear Yourself’-app

In de nacht van 21 op 22 augustus pakt AMC wereldwijd het spannende tweede seizoen van ‘Fear the Walking Dead’ weer op. Speciaal voor deze gelegenheid heeft de zender de krachten gebundeld met Snapchat en een exclusieve Fear the Walking dead snapchatlens ontwikkeld. Met deze lens kunnen fans van de serie zichzelf transformeren tot een zombie. In Nederland is het de eerste keer dat een TV serie een eigen snapchatlens introduceert.

Snapchat Fear the Walking Dead

Meer dan 100 miljoen mensen gebruiken Snapchat dagelijks. In Nederland ligt het aantal gebruikers rond de 2 miljoen. Met snapchatlensen kunnen gebruikers van deze mobiele fotoberichten-app hun ‘selfie-snaps’ bewerken met filters en animaties, en dus door henzelf gepersonaliseerd beeldmateriaal delen met hun vrienden en contacten.

AMC lanceert op 22 augustus ook de ‘Fear Yourself’-app in ruim 125 landen. Hiermee kunnen ‘Fear the Walking Dead’-fans in de hele wereld foto’s nemen of importeren en ze vervolgens editen met behulp van realistische zombie-ogen, -mond en -props uit ‘Fear the Walking Dead’. De gebruikers kunnen animaties maken met bijzondere en nieuw te introduceren zombies en hierbij bloederige en spannende geluidseffecten zoals grommen en bijten toevoegen. De app is gratis beschikbaar voor zowel iOS- als Android-gebruikers, via de Apple App Store en Google Play.

Fear the Walking Dead - Wereldwijde première

Het tweede seizoen van ‘Fear the Walking Dead’ telt nog acht niet uitgezonden afleveringen episodes en gaat wereldwijd op AMC in première in meer dan 125 landen. Dit vindt tegelijk plaats met de première op AMC in de Verenigde Staten en wordt daarom later op die avond in Nederland om 22.00 uur, primetime, herhaald.

Fear the Walking Dead is een serie van executive producers Dave Erickson (ook showrunner), Robert Kirkman, Gale Anne Hurd, Greg Nicotero en David Alpert. De hoofdrolspelers in de serie zijn Kim Dickens als Madison, Cliff Curtis als Travis, Frank Dillane als Nick, Alycia Debnam-Carey als Alicia, Ruben Blades als Daniel, Mercedes Mason als Ofelia, Lorenzo James Henrie als Chris en Colman Domingo als Strand.

AMC is in Nederland te ontvangen via o.a. KPN, Ziggo, Vodafone, Breedband Helmond, CAI Harderwijk, Delta Kabelkomfort B.V., CAIW Media, Solcon Internetdiensten, Kabelservice Noord, Cambrium en Compenz.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie