Filmreeks over horrorschip The Queen Mary in de maak

In 2008 verscheen er in Time-magazine een artikel over de 10 meest griezelige plaatsen ter wereld en op nummer zes van deze lijst staat The Queen Mary: een enorm schip waar zich, naar verluidt, enorm veel paranormale taferelen af hebben gespeeld. Bij het lezen van de gebeurtenissen op dit spookachtige schip worden horrorproducenten natuurlijk helemaal gelukkig en het is dan ook gek dat het zo lang heeft geduurd voordat er een horrorfilm (of beter: horrorfilms!) gemaakt werd omtrent The Queen Mary (het schip kwam al wel voor in een actiefilm uit 1966 met Frank Sinatra genaamd Assault on a Queen).

Gary Shore, vooral bekend van Dracula Untold (2014), regisseert de eerste film van wat een trilogie moet gaan worden omtrent The Queen Mary. De drie films zullen gebaseerd zijn op verschillende huiveringwekkende verhalen die zich ooit hebben afgespeeld op het schip. Het komt niet heel vaak voor dat vóórdat de eerste film zelfs is uitgekomen, al twee vervolgen zijn aangekondigd. Dat kennen we vooral van gigantische filmreeksen, zoals de Marvel-films.

De film wordt geschreven door Stephen Oliver, Tom Vaughan en regisseur Shore. Ook is bekend gemaakt dat Alice Eve, bekend van Star Trek: Into Darkness, te zien zal zijn in het eerste deel. Eve is geen vreemde binnen het horrorgenre met titels als The Raven (2012) en ATM (2012) op haar CV.

Wanneer de film te zien zal zijn in Nederlandse bioscopen, is nog niet duidelijk, maar dat zal naar alle waarschijnlijkheid niet meer in 2021 zijn. We houden jullie natuurlijk op de hoogte!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

1 gedachte over “Filmreeks over horrorschip The Queen Mary in de maak”

Plaats een reactie