Foto’s van The Thing Prequel (Matthijs van Heijningen Jr.)

De klassieker John Carpenter’s The Thing (1982) krijgt een prequel, geregisseerd door de Nederlander Matthijs van Heijningen Jr. De opnames vonden een paar maanden geleden plaats in het koude Toronto. Verwarrend genoeg heet deze prequel ook The Thing, de film zal in april 2011 in de Amerikaanse bioscopen gaan draaien.

John Carpenter’s versie speelt zich af op een Amerikaanse poolbasis en onderzoekt men wat er op een nabijgelegen Noorse poolbasis is gebeurd. In deze prequel krijgen we eindelijk de gruwelijkheden te weten die daar plaatsvonden. Mary Elizabeth Winstead, Joel Edgerton, Adewale Akinnuoye-Agbaje en Eric Christian Olsen spelen de Noorse expeditieleden die in het ijs een ruimteschip ontdekken en uitgraven, het blijkt niet onbemand…

Veel scenes zijn dubbel opgenomen, Noors en Engels gesproken, regisseur Matthijs van Heijningen Jr. wil het liefst zoveel mogelijk Noors in de film gebruiken, maar is zich er van bewust dat het Amerikaanse publiek hier waarschijnlijk minder om staat te springen. Oog voor detail heeft de Nederlandse regisseur ook gehad voor John Carpenter’s versie van het Noorse Kamp en de beelden zijn uitvoerig bestudeerd om de nieuwe film perfect op aan te laten sluiten.

The Thing is gebaseerd op het korte verhaal ‘Who Goes There?’ uit 1938 van John W. Campbell Jr. en er werd in 1951 gebruikt voor de korte film The Thing from Another World en later ook voor John Carpenter’s The Thing.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

5 gedachten over “Foto’s van The Thing Prequel (Matthijs van Heijningen Jr.)”

  • Noors omdat het over het Noorse kamp gaat, dus het is het gaafst als de acteurs Noors spreken. Engels omdat veel Amerikanen lui zijn en alles in het Engels willen. Dus als je je film zo gaaf mogelijk wil maken èn het wil verkopen in Amerika, neem je deze prequel in het Noors en Engels op.

   Beantwoorden
 1. De Carpenter versie uit 1982 vind ik een van de beste beklemmende films in zijn soort.
  Om het best te laten overkomen dienen de Noren uiteraard Noors te spreken. Bovendien zijn er legio goede Noorse acteurs. Wat te denken van Kristoffer Joner bijvoorbeeld. De geweldige acteur uit Naboer (next door). Deze gast zou prima passen in een dergelijke film met zijn stoïcijnse blik en charismatisch uiterlijk.

  Beantwoorden
  • Helaas, deze kan niet tippen aan John Carpenters The Thing.
   Het was saai en voorspelbaar van het begin tot het eind.
   Totaal geen opbouw en spanning. Er zitten zulke domme scenes in dat je wel moet denken dat de filmmaker niks van de vorige The Thing begrepen heeft. Ik mis de sfeer die Carpenter wel kan opwekken. het beklemmende, de paranoia. Zit er allemaal niet in. Zonde het had zo mooi kunnen zijn. Je kan aan alles zien dat de maker even snel geld wilde verdienen.

   Beantwoorden

Plaats een reactie