FOX Amsterdam Halloween viert Dia de los Muertos

fox-halloween-2014Het thema van de FOX Amsterdam Halloween Parade & Party is dit jaar: “Dia de los Muertos”. De dag van de doden: de Mexicaanse viering van Allerzielen en Halloween. Een thema dat perfect aansluit bij de datum van het Halloweenfeest van dit jaar: zaterdag 1 november 2014. Halloween komt van All Hallows Eve, de avond voor Allerheiligen. Allerheiligen is de katholieke feestdag waarbij de heiligen en martelaren worden herdacht; de dag er na is het Allerzielen, waarbij de doden worden herdacht. De van oorsprong indiaanse Mexicanen hebben aan deze christelijke feestdag hun ingrediënten toegevoegd: Dia de los Muertos. Het resultaat is een kleurrijk, macaber feest vol doodshoofden, versierde begraafplaatsen, processies en doodsmaskers.

Halloween Parade Amsterdam

Op zaterdag 1 november 2014, om 20.30 uur vertrekt vanaf het Noord/Zuidlijn-metrostation Rokin de grootste Halloween Parade van Nederland. Talloze verklede feestgangers, Halloween-liefhebbers, figuren uit het Amsterdamse nachtleven en bekende Nederlanders strompelen onder begeleiding van gemuteerde voertuigen naar het Westerpark waar een gruwelijk slotfeest tot in de vroege uren voortduurt. Deelnemers met spectaculaire creaties maken kans op awards.

FOX Amsterdam Halloween Party

De FOX Amsterdam Halloween Parade zal weer eindigen in Cultuurpark Westergasfabriek waar wederom een groot slotfeest gehouden wordt in vier zalen. Amsterdam Halloween vindt dit jaar voor de zesde keer plaats met een feest in de Westerunie, Westerliefde en Transformatorhuis. De organisatie van FOX Amsterdam Halloween heeft Victoria Koblenko bereid gevonden om het boegbeeld te zijn van de elk jaar groter wordende Halloween viering in Amsterdam. De actrice was vorig jaar al betrokken als jurylid; dit jaar is ze de patroonheilige van de spectaculaire FOX Amsterdam Halloween Parade door de stad. Kaarten zijn online verkrijgbaar.

Amsterdam Halloween: Dia de los Muertos (FOX AmsterdamHalloween Parade & Party)

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie