Fox maakt comebackdatum The X-Files bekend

xfiles_032415_shobb2b

Vele dertigers onder ons groeiden ongetwijfeld op met The X-Files. Deze SF- en horrorreeks groeide in de jaren ’90 uit tot één van de sterkste en invloedrijkste TV-reeksen van dat decennium. De reeks won maar liefst 16 Emmy’s, 5 Golden Globes en werd ook bekroond met een Peabody Award voor een uitmuntende prestatie op televisiegebied.

In The X-Files draait alles rond het FBI-duo Fox Mulder en Dana Scully die de geheimzinnige X-Files moeten onderzoeken, zaken die zich afspelen in de paranormale wereld. De reeks liep van 1993 tot en met 2002 en kwam in 2008 even terug in de vorm van een tweede, maar middelmatige film The X-Files: I want to believe. Eind maart maakte TV-zender Fox al bekend dat The X-Files volgend televisieseizoen zou terugkeren in de vorm van een 6-delige miniserie. Deze week raakte ook de startdatum van het TV-event bekend, namelijk zondag 24 januari 2016.

Veel details over de inhoud van de miniserie zijn er nog niet bekend. Toch mag algemeen aangenomen worden dat de grote alieninvasie die volgens de seriefinale plaats vond op 22 december 2012 een grote rol zal spelen in de comeback en dat de serie terug de mythologie nieuw leven zal willen inblazen met het oog op misschien een nieuw volledig seizoen.

Hoofdrolspelers David Duchovny en Gillian Anderson hebben alvast toegezegd om hun iconische personages terug te vertolken en ook Mitch Pileggi keert terug als hun baas Mike Skinner. Ook al is het nog niet helemaal bevestigd, maar ook de Cigarette Smoking Man vertolkt door William B. Davis zou terug opduiken tijdens de revival.

Niet alleen op het scherm keren de vertrouwde gezichten terug, ook al de schermen kan de 6-delige miniserie rekenen op oude getrouwen. Naast bedenker Chris Carter hebben ook reeds scenaristen Glen Morgan en James Wong bevestigd dat ze elk één van de zes afleveringen zullen schrijven en regisseren. Vince Gilligan, die de laatste jaren furore maakte met de topreeks Breaking Bad, zou helaas niet betrokken worden bij het project.

Wanneer de 6-delige miniserie bij ons te zien zal zijn, is nog even afwachten. Maar gezien de wereldwijde belangstelling zal The X-Files ongetwijfeld niet lang na zijn terugkeer op de Amerikaanse televisie ook bij ons te zien zijn.

Wil jij de hele serie (nog een keer) kijken?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie