FOXlife zoekt zombie voor The Walking Dead seizoen 3

FOX is een wereldwijde online casting gestart voor een zombie die mag meespelen in The Walking Dead seizoen 3. Uit elk deelnemend land wordt één finalist aangewezen, die in maart naar Los Angeles mag reizen om daar mee te doen aan een officiële auditie. Uiteindelijk wint één van de internationale finalisten de glorieuze zombierol. Fox International Channels heeft de wereldwijde distributierechten van AMC’s The Walking Dead, in de Benelux wordt de serie uitgezonden op FOXlife.

De wedstrijd bestaat uit twee fasen; De eerste fase is een online casting; fans dienen een zombie-avatar te creëren via de ‘Spread the Dead’-app op Facebook. Lokale finalisten worden op basis van hun creativiteit en originaliteit van de avatar geselecteerd. Fase twee vindt plaats in Los Angeles, waar elke finalist op auditie mag bij uitvoerend producent en special effects make-upartiest Greg Nicotero.

De online casting loopt tot en met 27 februari 2012. Op woensdag 14 maart vindt de zombieauditie in de V.S. plaats. De internationale finalisten reizen op 12 maart naar Los Angeles en keren op 15 maart weer terug naar huis. Onder de deelnemende regio’s bevinden zich naast de Benelux, ook Groot-Brittannië, Japan, Spanje, Taiwan, Turkije, Australië, Griekenland en heel Latijns-Amerika. Vanuit de Benelux wordt één finalist gekozen.

The Walking Dead seizoen 2 gaat op 23 februari om 21.00u verder bij FOXlife

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie