Frankenstein Festival in Filmhuis Cavia: 7 tot 29 oktober

Frankenstein Festival in Filmhuis CaviaOmdat het dit jaar 100 jaar geleden is dat Frankenstein voor het eerst in een film verscheen, organiseert Filmhuis Cavia in de maand oktober het Frankenstein Festival. Elke donderdag en vrijdag is er een Frankensteinfilm te zien, zoals J. Searle Dawley’s Frankenstein uit 1910 en James Whale’s Frankenstein uit 1931, maar ook Re-Animator van Stuart Gordon uit 1985.

De drijvende kracht achter het festival is het non-conformistisch duo Spekko & SchweinBauch. Na het zien van “The Bride of Frankenstein” begon Spekko al op negenjarige leeftijd met het verzamelen van Frankenstein collectibles. In 2000 maakte hij de korte film Hi, My Name Is Frank Frankenstein die ook op het festival vertoond zal worden.

Tijdens het Frankenstein Festival kun je, naast films, ook genieten van toepasselijke Frankenstein hapjes en drankjes. Ook is er een expositie met originele Frankenstein items. Het festival wordt vrijdag 29 oktober feestelijk afgesloten met een Frankensteinfeest dat muzikaal opgeluisterd wordt door horror DJ Bone en The Pacifix.

Meer informatie over de films en de aanvangstijden vind je op de site van Filmhuis Cavia.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie