Moderne Frankenstein-vertelling door Dean Koontz

We vroegen het ons al af, heeft the Wolfman de weg vrijgemaakt voor meer monsterhorror? Met de plannen voor de verfilming van Dean Koontz’ Frankenstein lijkt dit gedeeltelijk waar.

monster frankensteinSchrijver Dean Koontz werkte in 2004 mee aan een tv-film met een moderne Frankenstein, maar Koontz was niet helemaal tevreden. Zijn ideeën schreef hij vervolgens op in een succesvolle triologie en inmiddels werkt hij aan een tweede triologie.

Als de meer dan tweehonderd jaar oude Deucalion, het Monster, hoort dat zijn doodgewaande maker dr. Frankenstein onder de naam Victor Helios in New Orleans woont, gaat hij daarheen om hem te doden.

Daar is een seriemoordenaar aan het werk die met de lichaamsdelen van zijn vrouwelijke slachtoffers probeert om de perfecte vrouw te creëren. Het politieduo Carson en Michael onderzoekt deze zaak en als ze in contact komen met Deucalion, ontdekken dat Helios zeer gevaarlijke plannen heeft…

Meerdere Frankenstein films

Deze Frankenstein van 21ste eeuw gaat verfilmd worden door Ralph Winter en Terry Botwick, die er een commercieel aantrekkelijk franchise in zien. “These books have enough twists and turns to keep the public coming back to the theaters for many years to come.”

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

6 gedachten over “Moderne Frankenstein-vertelling door Dean Koontz”

 1. Ik ben heel benieuwd, ook omdat ik de trilogie graag (af) wil lezen… heb alleen de eerste twee delen. Ben nog op zoek naar het derde! Daarnaast benieuwd naar wat voor film ze er van gaan maken…

  Beantwoorden
  • Oe, dan mag je opschieten 😉 Het eerste deel van de tweede triologie komt in mei/juni uit geloof ik.

   Overigens moet ik zelf ook heel erg opschieten, ik las het nieuws over de filmplannen en moet echt die boeken gaan lezen, het klinkt erg goed!

   Beantwoorden
    • Direct even verder gezocht, wordt steeds enthousiaster 🙂

     Op de site van Koontz zelf vond ik dit:
     The first new volume, LOST SOULS, will be published in June 2010 and begins a brand new story cycle that will unfold over the two subsequent books, tentatively planned for release in successive summers.

     Ook kwam ik op de Frankenstein pagina en zag dat het eerste deel ook als comic is verschenen

     Beantwoorden
     • De eerste twee delen lezen lekker weg! Spannend verhaal en prettig geschreven, net zoals het andere werk van Koontz trouwens. Heb een vrij groot gedeelte van zijn vertaalde werk, vind hem net wat prettiger lezen dan Stephen King. Ben benieuwd wat jij van de Frankenstein boeken vindt! Ze zijn op bol.com te krijgen trouwens.
      Ik ga op zoek naar deel 3 in het Engels, maar op Amazon is Lost Souls volgens mij al te krijgen…

     • SORRY! Lezen Jeroen, lezen! Hij komt inderdaad nog uit. Wel raar dat een nog niet uitgekomen boek al een ISBN nummer heeft, maar daar heb ik verder ook geen verstand van. Eerst maar op zoek naar “Dead and Alive”, maar gaaf om te lezen dat de verhaallijn door gaat… (-;

Plaats een reactie