Première nazi-zombiefilm Frankenstein’s Army op filmfestival Rotterdam

Vandaag heeft het Internationaal Film Festival Rotterdam haar eerste selecties voor de hoofdprogramma’s Bright Future en Spectrum bekend gemaakt. Op het programma voor 2013 staan onder meer de wereldpremières van The Complex van de Japanse regisseur Nakata Hideo en Frankenstein’s Army van de Nederlandse Richard Raaphorst.

the-complexThe Complex
De Japanse horrormeester Nakata Hideo is vooral bekend van Ringu en Dark Water. Zijn nieuwe film The Complex belooft een bovennatuurlijke horror te worden waarin suspense en angst een grote rol spelen.

Het verhaal gaat over student verpleegkunde Asuka (Atsuko Maeda) die net samen met haar ouders en jongere broertje is verhuisd naar een verouderd appartement. Tijdens de eerste nacht in haar nieuwe kamer wordt Asuka wakker van een vreemd gekras dat komt van het appartement van teruggetrokken buurman die alle vormen van communicatie schuwt. Bezorgt over zijn toestand, besluit Asuka hem thuis op te zoeken; hij blijkt te zijn overleden door ondervoeding. Het lijkt erop dat de oude man heeft geprobeerd zich door de muur heen te krappen naar haar kamer. De volgende nacht begint het gekras weer, nerveus gaat Asuka terug naar het appartement van haar buurman, daar komt ze oog in oog te staan mij zijn geest..

Asuka leert al snel dat er de afgelopen jaren veel vreemde sterfgevallen waren in het complex. In de hoop om zich te ontdoen van het kwaad, zoekt ze hulp van een spiritist, dan komt ze tot een gruwelijke ontdekking.

Frankenstein’s Army
Ook bestormt de nazi-zombiefilm Frankenstein’s Army van de in Rotterdam geboren regisseur Richard Raaphorst het festival.

Het is tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog, Russische soldaten vinden in het oosten van het derde rijk een geheim nazi-laboratorium waar men experimenten uitvoert die geïnspireerd zijn op het dagboek van Dr. Viktor Frankenstein. De wetenschappers hebben het beruchte werk van Frankenstein gebruikt om een leger van supersoldaten te creëren uit de stoffelijk overschotten van hun gevallen kameraden. Een wanhopige laatste poging van Hitler om de oorlog toch te kunnen winnen.

Het script is geschreven door Richard Raaphorst, Chris W. Mitchell (Süskind) en Miguel Tejada-Flores (Beyond Re-Animator). De cast bestaat uit Karel Roden (Hellboy), Alexander Mercury (The Golden Compass), Joshua Sasse (The Big I Am), Luke Newberry (The Heart of Me), Andrei Zayats (X-Men: First Class), Mark Stevenson (The Last Horror Movie), Hon Ping Tang (The Fifth Element), Cristina Catalina (Eastern Promises), Robert Gwylim (Escape from Sobibor) en Jan De Lukovicz.

Internationaal Film Festival Rotterdam
Het IFFR vindt van 23 januari tot en met 3 februari 2013 plaats in Rotterdam. Voor het volledige programma kun je een kijkje nemen op de website van het IFFR. De kaartverkoop van het festival gaat van start op 18 januari 2013.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Première nazi-zombiefilm Frankenstein’s Army op filmfestival Rotterdam”

Plaats een reactie