Frankenstein’s Army krijgt vorm, goede hoop voor zombiefilm Richard Raaphorst

Zeven jaar na de valse start van Worst Case Scenario is er met Frankenstein’s Army toch goede hoop dat Richard Raaphorst binnenkort weer een zombiefilm kan gaan regisseren. Half oktober ontmoet Raaphorst de financiers die het project naar een hoger plan moeten tillen, zo weet hij De Nachtvlinders te vertellen.

Artwork Frankensteins-Army by Oleg BondarenkoFrankenstein’s Army Artwork van Oleg Bondarenko

Bart Oosterhoorn en Fir Suidema doen deze keer niet mee, maar de naam van scenarist Miguel Tejada-Flores (Screamers, Fright Night 2) prijkt wel weer bovenaan de synopsis. Andere namen kan Raaphorst nog niet noemen, de naam van een interessante acteur valt, maar aangezien nog niets zeker is, houden we die nog even geheim.

Gelukkig zijn er genoeg dingen die hij wel kan vertellen. Als de financiering rond komt, dan wordt Frankenstein’s Army een Amerikaanse productie. Het is de bedoeling dat de buitenopnames gefilmd gaan worden in Oost-Europa. De binnenopnames worden in Nederland gemaakt.

Frankensteins Army-monster 9

En dan ten slotte het verhaal. De grote vraag is natuurlijk: in hoeverre lijkt Frankenstein’s Army op Worst Case Scenario? Toegegeven, er zijn wel wat overeenkomsten, maar we zullen geen brede rivieren bloed traag door oneindig laagland zien gaan want het verhaal speelt zich af in Duitsland, en er komt in het hele verhaal geen Nederlander voor.

In Frankenstein’s Army volgen wij de jonge Russische filmmaker Dimitri, die in de nadagen van de Tweede Wereldoorlog een peloton Russische militairen filmt, om propaganda te maken voor communistisch Rusland. Het peloton stuit op een verlaten Duits dorp, in een gebied waar de Nazi’s naar verluidt geheime militaire experimenten uitvoeren. In een oude kerk vinden ze een laboratorium met kapotte machines en gemangelde lichaamsdelen. Op een tafel ligt het lijk van een gigantische Duitse soldaat dat door middel van elektroden met een merkwaardige machine is verbonden……………

Wordt hopelijk zeer spoedig op het witte doek vervolgd!

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

2 gedachten over “Frankenstein’s Army krijgt vorm, goede hoop voor zombiefilm Richard Raaphorst”

  1. Heel verstandig om het een Amerikaanse productie te laten zijn. Met een budget van 5 á 10 miljoen dollar komt Raaphorst een heel eind, en dat valt me toch wel terug te verdienen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie