Franse horror ‘Martyrs’ krijgt Amerikaanse remake

Franse horrorfilms, daar houd ik wel van. Martyrs uit 2008 is er zeker een van, hoewel ik die film niet graag nog eens kijk. Amerikanen houden niet van niet-Engels gesproken films en daar zal dus ook bijna niemand deze Franse horror hebben gezien. De producenten van Paranormal Activity hebben nu de Goetz Brothers in de regiestoel gezet om deze film te remaken, zo is duidelijk geworden via de posters op de Berlijnse filmmarkt.

‘The ultimate horror movie’ belooft de poster over de remake, een uitspraak die denk ik moeilijk waar gemaakt kan worden. Aan de andere kant zorgen zulke ‘vertaal-remakes’ er wel voor dat meer mensen het kijken en ervan kunnen genieten, zoals Matt Reeves deed met Let Me In.

De film schijnt al volledig opgenomen te zijn en ook de cast is bekend meldt Bloody Disgusting: Bailey Noble (True Blood), Troian Bellisario (Pretty Little Liars), Kate Burton (Big Trouble in Little China) en Blake Robbins (Rubber). De Goetz Brothers (alleen bekend van Scenic Route) hebben de remake geregisseerd aan de hand van het script van Mark L. Smith (The Hole, The Revenant).

Het nieuwe synopses:
In ‘Martyrs’ vlucht de 10-jarige Lucie uit het geïsoleerde magazijn waarin ze gevangen werd gehouden. Diep getraumatiseerd, wordt ze geplaagd door vreselijke nachtmerries in het weeshuis waar ze onderdak vindt. Haar enige troost is afkomstig van Anna, een meisje van haar eigen leeftijd. Bijna tien jaar later en nog steeds achtervolgd door demonen, vindt Lucie eindelijk de familie die haar gemarteld heeft. Als zij en Anna dichter bij de pijnlijke waarheid komen, worden ze gevangen in een nachtmerrie – als ze niet kunnen ontsnappen, het lot van een martelaar hen te wachten staat … ”

Kijk hier de inleiding van de Franse ‘Martyrs’ door Maarten Janssens:

VoorDeFilm: Martyrs (2008)

Heb jij Martyrs al gezien? Wat vond je er van?

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

4 gedachten over “Franse horror ‘Martyrs’ krijgt Amerikaanse remake”

  1. Ik ben benieuwd. Martyrs vind ik een paar hele sterke elementen hebben, maar ook wat mindere punten, waardoor ik ‘m niet briljant vind. Misschien had ik tijdens het kijken ook iets te hoge verwachtingen. De remake ga ik zeker kijken.

    Beantwoorden
      • Volgens mij was voor mij het grootste minpunt dat ik niet écht met de personages meeleefde. Voor mij was de film sterker geweest als ze in het begin een gevoelige snaar hadden weten te raken, waardoor ik het veel erger zou vinden wat ze allemaal in de film meemaken. Ik heb nooit een probleem met remakes gehad; als ze goed uitpakken heb je weer een vette film en als ze niet zo goed uitpakken, doet dat niets af aan het origineel. De Evil Dead remake is inderdaad gaaf (ik kijk ‘m zelfs liever dan het origineel) en ik vind zelf de “remake” van The Thing ook een goed voorbeeld, net als Let Me In, die je hierboven al noemde. Dawn of the Dead uit 2004 vind ik veel gaver dan het origineel 😀

        Beantwoorden

Plaats een reactie