Freddy Krueger wordt overhoopgeknald in Ready Player One

Naast de trailer van Stranger Things seizoen 2, maakte afgelopen weekend de nieuwe Steven Spielberg misschien wel de meeste indruk op de San Diego Comic-Con: Ready Player One.

Wat horrorliefhebbers natuurlijk direct opvalt is dat Freddy Krueger in de trailer behoorlijk bruut overhoop wordt geknald. Maar de film heeft meer interessante punten. Het is gebaseerd op het boek ‘Ready Player One’ van Ernest Cline en speelt zich af in een dytopische wereld. Niemand wil er eigenlijk nog leven, een hele generatie groeit op in een wereld die ze bijna permanent ontvluchten doormiddel van de Virtual Reality-game OASIS.

Het boek, in Nederland uitgegeven door Uitgeverij Q, heeft honderden referenties naar de popcultuur. En in de trailer zie je een gedeelte terug. Naast Freddy Krueger uit de Nightmare on Elm Street-films, zie je The Iron Giant, Back to the Future’s DeLorean, Een Plymouth Fury Christine uit Stephen King’s Christine waar Lara Croft uit hangt, de bike uit Tron (of is het toch de bike uit Akira?) en het busje uit The A-Team. En wat heb jij nog meer gespot? Dit is nog maar de eerste teaser.

Ready Player One | SDCC Teaser Trailer | 29 maart 2018

Het verhaal speelt zich af in 2045 en de wereld staat op punt van instorten. De mensen zoeken hun redding in OASIS, een uitgestrekt virtual reality universum, gemaakt door de geniale en excentrieke James Halliday (Mark Rylance). Als Halliday overlijdt, laat hij een immens fortuin na aan degene die als eerste het digitale Easter Egg vindt dat hij in OASIS heeft verstopt. Er ontstaat een ware jacht die de wereld in zijn greep houdt. Als de jonge held Wade Watts (Tye Sheridan) besluit mee te doen, raakt hij verzeild in een halsbrekende en onwerkelijke zoektocht in een fantastische wereld vol mysteries, ontdekkingen en gevaar.

Het scenario van Ready Player One is geschreven door Zak Penn en Ernest Cline. De hoofdrollen in worden gespeeld door Tye Sheridan, Olivia Cooke, Ben Mendelsohn, T.J. Miller, Simon Pegg en Mark Rylance.
De film geregisseerd door Steven Spielberg verschijnt 29 maart 2018 in de bioscoop. Nog even wachten dus.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie