Film Frenzy belooft nog meer haaienhorror

De haai staat in 2018 weer helemaal centraal als horrorfiguur. Alleen al in augustus werden drie horrorfilms rond haaien uitgebracht (Santa JawsNightmare Shark en 6-Headed Shark Attack). Tevens debuteerde op 25 juli het laatste deel van Sharknado op Syfy. Dit werd echter allemaal overspoeld door het succes van The Meg, die een wereldwijde recordomzet draaide van 315 miljoen dollar. Maar hier stopt het niet bij. De oceanen zijn nog niet van het gevaar van The Meg verlost, of een nieuw gevaar drijft naar het oppervlak: Frenzy.

De film van MarVist Entertainment, onder regie van Jose Montesino, is op 15 augustus verschenen op Syfy. Het lijkt erop dat het bedrijf de media-aandacht weer op zich probeert te richten. De laatste Sharknado-film, waarin de haai het opneemt tegen de dino, deed nogal wat stof opwaaien in de filmmedia. The Meg verstoorde dit feestje echter, dus was een nieuwe film nodig voor Syfy om de spotlights weer voor zich te winnen.

Of dit gelukt is, valt nog te bezien, maar een gehaaide poging is het wel. In de film volgen we een groep vrienden die een travel-blog schrijven. Om hun aantal kijkers te verhogen, ondernemen ze een illegale snorkling-trip. Tijdens de reis hier naartoe, stort hun vliegtuig in zee. Ze moeten vechten voor hun leven wanneer een groep witte haaien de aanval opent.

FRENZY Official Trailer (2018) Shark Movie HD

De trailer an sich ziet er oké uit, maar niet veelbelovend. Het lijkt veel op het standaard cliché-verhaal van een groep die wordt aangevallen, gevolgd door een strijd tot overleving waarbij één of niemand het overleefd (zie ondertitel op de filmposter). Het Jaws-tijdperk is definitief voorbij; voor een succesvolle haaienhorror is een origineel script nodig (of goede acteurs en tonnen met geld voor actiescènes; zie The Meg). De trailer van Frenzy suggereert zelfs dat de haai op dezelfde wijze wordt vermoord (ontploffende zuurstoftank). De oceaan heeft ons veel te bieden op het gebied van horror, maar op het gebied van haaien is zij zo langzamerhand redelijk leeggevist.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie