From Dusk Till Dawn: The Series in Nederland op Netflix

De afleveringen van From Dusk Till Dawn: The Series zullen vanaf 12 maart wekelijks beschikbaar komen op Netflix, binnen 24 uur nadat ze zijn uitgezonden in de VS. Deze serie, die gebaseerd is op de gelijknamige cultklassieker, is voor regisseur Robert Rodriguez een eerste kennismaking met dramaseries.

from-dusk-till-dawn-netflixAan de Mexicaans-Amerikaanse grens schieten bankrover Seth Gecko (D.J. Cotrona) en zijn gewelddadige en onvoorspelbare broer Richard ‘Richie’ Gecko (Zane Holtz) zich een weg naar het zuiden na een bankroof in Abilene, Texas. Alle 10 afleveringen van de serie spelen zich af tijdens één nacht en volgen de broers terwijl zij twee Texas rangers (Earl McGraw, gespeeld door Don Johnson, en Freddie Gonzalez, gespeeld door Jesse Garcia) proberen te ontwijken. Onderweg ontmoeten Seth en Richie de voormalige pastoor Jacob Fuller (Robert Patrick) en zijn gezin. De Gecko’s gijzelen het gezin en stelen hun camper om daarmee de grens over te steken. De hel breekt pas goed los als de groep van de route afwijkt en terechtkomt in een stripteasetent met vampiers. Met de politie, vampiers en een aantal van Mexico’s meest geharde criminelen op hun hielen, raakt de groep in een overlevingsstrijd verwikkeld tot de volgende dag aanbreekt.

Rodriguez regisseerde de cultklassieker From Dusk Till Dawn in 1996 die geschreven werd door Quentin Tarantino. Bij deze tv-bewerking regisseerde Rodriguez regisseerde zelf ook vier afleveringen. De serie is oorspronkelijk gemaakt voor zijn eigen net opgerichte Amerikaanse tv-zender: El Rey Network.
“Samenwerken met Netflix en een internationaal publiek met onze serie aantrekken is een ongelofelijke ervaring. Series zoals deze hebben altijd veel weerklank gevonden bij kijkers wereldwijd en we denken dat deze serie relevant is voor een nieuwe generatie fans”, aldus Robert Rodriguez.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie