Game Darksiders II komt samen met boekversie

Dit jaar verschijnt de sequel op het populaire game Darksiders: Wrath of War. Samen met het game hebben ontwikkelaar THQ en uitgeverij Random House Publishing Group besloten om 2 boeken op de markt te brengen. Het eerste is het boek Darksiders: The Abomination Vault en het tweede is een Darkside World Bible.

In het eerste deel van het game Darksiders kroop je in de huid van de tweede Ruiter van de Apocalyps. De ruiter Oorlog werd naar aarde geroepen om de orde te herstellen tussen hemel en hel, tussen de strijdende engelen en duivels. In het boek Darksiders: The Abomination Vault wordt het verhaal verteld dat zich 1.000 jaar eerder afspeelt. De Ruiters van de Apocalyps moeten het evenwicht tussen hemel en hel bewaren, maar ze ontdekken dat er een complot bestaat die de werelden in chaos dreigt te storten. De ruiters Oorlog en Dood worden uitgezonden om de samenzweerders op te sporen en te stoppen.

Het boek wordt geschreven door Ari Marmell. Deze Amerikaanse auteur schreef eerder al de boeken Gehenna: The Final Night, The Goblin Corps en The Conqueror’s Shadow. Daarnaast werkt hij op freelance basis ook vaak mee aan het uitwerken van scenario’s voor role-playing games. Het is dus geen toeval dat THQ en Random House bij Ari Marmell kwamen aankloppen. Op zijn website zegt hij enthousiast te zijn over het project en hij heeft het boek zodanig geschreven dat ook mensen die niet vertrouwd zijn met het game plezier kunnen beleven aan het boek.

Het boek Darksiders: The Abomination Vault wordt verwacht in mei. In juni verschijnt dan het tweede game en dat komt samen met een Darkside World Bible, die een gids zal vormen in de mythologie van de reeks. Beiden zijn natuurlijk releasedata voor de Amerikaanse release.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie