Gameplay beelden ‘Werewolf: The Apocalypse – Earthblood’ beloven mix van sluipen en brute kracht

Jaja, we zijn er weer met méér World of Darkness nieuws. Uit een persbericht van Nacon en nu ook via Youtube kunnen we dan eindelijk de eerste gameplay beelden zien van de opkomende actie-horrorgame Werewolf: The Apocalypse – Earthblood. De game werd voor het eerst in 2017 aangekondigd. Er kwam echter maar weinig informatie naar boven totdat de game van uitgevers wisselde en gepresenteerd werd op de E3 beurs in Los Angeles in 2019. Een jaar later hebben we nu ook gameplay beelden én een releasedatum. Op 4 februari 2021 komt de game uit op PS4/PS5, Xbox One/Xbox Series X en op de Epic Games Store op de PC.

In Werewolf: The Apocalypse heeft het thema van milieuproblematiek altijd voorop gestaan en werd er in combinatie met de horror setting een unieke mythische draai aan gegeven. Het is duidelijk dat Earthblood hier ook dieper op in gaat. Spelers gaan in de game de rol aannemen van Cahal. Cahal is een loner die in zijn eentje de taak op zich heeft genomen om te strijden tegen het machtige Pentex Corporation die voor allerlei vervuiling en andere problemen in milieu en ecosystemen zorgt. Tegelijkertijd probeert hij terug in de goede gratie van zijn weerwolven stam.

Qua gameplay lijkt de game op het eerste ogenblik een standaard hack and slash affaire. Echter de mogelijkheid om te transformeren in drie verschillende entiteiten: een mens, een wolf en een weerwolf maken het een stuk interessanter. Deze drie vormen bieden de speler een mix van social-, stealth- en combat gameplay opties aan. Als het eenmaal op knokken aankomt dan is er een hoog ‘rip and tear’ gehalte onder de dikke tonen van heavy metal gitaren. Lekker visceraal dus! Verder lijkt de game, eerlijk is eerlijk, meer op een last-gen game dan op een unieke nieuwkomer, zowel op het gebied van graphics als gameplay. Er is echter nooit beweerd dat het een AAA gamechanger zou gaan worden, en zolang de gameplay en story goed zijn kan dit best nog wel eens een fan-favoriet gaan worden.

Je kan hieronder de gameplay trailer bekijken:

Werewolf: The Apocalypse Earthblood - Official Gameplay Overview Trailer

Samen met de eerdere release van de interactieve fictie game Werewolf: The Apocalypse – Heart of the Forest is het cool dat deze kant van de World of Darkness ook eens in het zonnetje wordt gezet.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie