Gedaanteverwisselaar krijgt de hoofdrol in trailer ‘Discarnate’

De interactie tussen mens en geest vormt al jaren het decor van menig horrorfilm; evenals de vaak rampzalige afloop in de vorm van een bovennatuurlijk monster. Zo ook in Discarnate, een film gebaseerd op een Noors volksverhaal. Niet vreemd, gezien we aan de Noren talloze trollen- en spookverhalen te danken hebben. Alleen is het bovennatuurlijke monster in deze film, niet zomaar een trol of spook. Het is een gedaanteverwisselaar.

DEALS!
7 films uit de Conjuring Universe voor slechts €18,01
Eerste 7 films van Nightmare on Elmstreet voor slechts €14,99

Het verhaal draait om de neuroloog Andre Mason (Thomas Kretschmann, Avengers: Age of UltronKing Kong). Hij raakt geobsedeerd door een medicijn, dat mensen in staat stelt om te communiceren met geesten. De uitkomst hiervan is echter rampzalig, wanneer een bovennatuurlijke kracht hem achtervolgt. Hierin lijkt niet alleen de gedaante te veranderen, maar ook de omgeving. In een schaduwwereld die doet denken aan het parallelle universum uit Insidious, strijdt Mason tegen het monster dat hij zelf tot leven heeft gebracht.

Nu zijn ook gedaanteverwisselaars niet vreemd in horrorfilms. Immers, ook Stephen King’s IT draaide om een gedaanteverwisselaar; de clown was slechts één van de verhullingen. Wat, en vooral hoeveel, gedaantes we in Discarnate kunnen verwachten, blijft in nevelen gehuld. De enige gedaante die te zien is, is die van de filmposter, welke overigens ook uit de doeken doet dat de film zich visueel niet zal inhouden om haar publiek de stuipen op het lijf te jagen.

Discarnate is geregisseerd door Mario Sorrenti, welke nog niet veel noemenswaardigs op zijn naam heeft staan. Naast Thomas Kretschmann zijn belangrijke rollen weggelegd voor Nadine Velazquez (Flight) en Josh Stewart (Interstellar). De film verschijnt op 5 maart in Amerika, zowel digitaal als on demand. Voor Nederland is nog geen releasedatum bekend.

<Sale Solden 2023Sale Solden 2023

DISCARNATE Official Trailer (2018) Horror Movie

Ontvang elke week nieuws, tips en prijsvragen in jouw mailbox!

2 gedachten over “Gedaanteverwisselaar krijgt de hoofdrol in trailer ‘Discarnate’”

Plaats een reactie