De kogel is door de theepot – Er komt géén nieuwe ‘Alice’ game van American McGee

De droom ligt in duigen voor game-designer American McGee. Er komt géén nieuwe American McGee’s Alice-game. Onlangs liet McGee op zijn Patreon pagina weten dat hij eindelijk bericht had vanuit EA, de langdurige publisher van de Alice-games. Conclusie: EA bedankt voor een derde game in de franchise, maar wil de IP niet verkopen. EA geeft aan dat de IP een belangrijke mijlpaal is in diens catalogus, te belangrijk om te verkopen. Een moeilijk punt voor McGee.

Het is geen geheim dat McGee al jaren lang bezig is met het concept voor een derde game in zijn American McGee’s Alice reeks. Via Patreon had hij zelfs zoveel steun van fans dat hij zijn 400-pagina dikke design document voor Alice: Asylum deelde met de wereld. Ook werd er geregeld fantastische concept art gedeeld. Hij kwam er echter maar niet verder mee. Er is een uitgever nodig én de rechten zijn nog in handen van EA. Beide blijken nu dus een té grote roadblock te zijn om verder te gaan.

American McGee’s Alice (1999)

Op Patreon bedankt McGee alle kunstenaars en designers die mee hebben geholpen om de pre-productie van Alice: Asylum tot leven te roepen. Zijn bericht sluit echter af op een sombere noot. McGee geeft aan helemaal op te zijn na deze tegenval. Hij is klaar met niet enkel de Alice reeks, maar met gamedesign in zijn geheel. Mocht EA ooit doorgaan met een derde Alice game dan is het zonder hem, geeft hij nog mee.

Alice: Madness Returns (2011)

We vinden het natuurlijk erg zonde om te horen dat er géén nieuwe Alice-game gaat komen. Maar we vinden het vooral erg jammer om te horen dat een van de meest unieke game ontwikkelaars door deze tegenslag besloten heeft om te stoppen met zijn werk in de gamesindustrie. Gelukkig hebben we de andere Alice-games nog, alsook de Doom levels.

Steun jij De Nachtvlinders met een kleine maandelijkse bijdrage?

Plaats een reactie